当前位置:首页>教学资源>
八年级(下)新目标英语重点短语及句型总汇(附语法)配套练习
上传: 徐丽英     更新时间:2012-5-21 16:56:00

 

八年级(下)新目标英语重点短语及句型总汇(附八年级(下)新目标英语重点短语及句型总汇

unit 1  will people have robots?

  1. fewer people                      更少的人(fewer修饰名词复数,表示否定)
  2. less free time                 更少的空闲时间(less修饰不可数名词,表示否定)    
  3. in ten years                       10年后(in的时间短语用于将来时,提问用how soon)
  4. fall in love with…                爱上…

例:when i met mr. xu for the first time, i fell in love with him at once

    当我第一次见到许老师,我立刻爱上他           

  1. live alone                       单独居住
  2. feel lonely                      感到孤独(比较:live alone/go along等)

    the girl walked alone along the street, but she didn’t feel lonely那女孩独自沿着街道走,但她并不感到孤独      

  1. keep/feed a pet pig                养一头宠物猪
  2. fly to the moon                   飞上月球  
  3. hundreds of +复数               数百/几百(概数,类似还有thousands of; millions of)          
  4. the same as                       和……相同
  5. a  be different from b a与b不同(=there is a difference/thgere are differences between a and b)
  6. wake up                         醒来(wake sb. up表示 “唤醒某人”        
  7. get bored                   变得厌倦(get/become是连系动词,后跟形容词如tired/angry/excited等)
  8. go skating                      去滑冰(类似还有go hiking/fishing /skating/bike riding等)        
  9. lots of/a lot of                    许多(修饰可数名词、不可数名词都可以)
  10. at the weekends                 在周末     
  11. study at home on computers    在家通过电脑学习
  12. agree with sb.                 同意某人(的意见)
  13. i don’t agree. = i disagree.       我不同意
  14. on a piece of paper 在一张纸上(注意paper/information/news/work/homework/housework等常考到的不可数名词)
  15. on vacation                        度假
  16. help sb with sth/help sb do sth     帮助某人做某事
  17. many different kinds of goldfish 许多不同种金鱼 
  18. live in an apartment             住在公寓里/live on the twelfth floor  住在12楼
  19. live at no.332,shanghai street 住在上海路332号      
  20. as a reporter                      作为一名记者
  21. look smart                      显得精神/看起来聪明
  22. are you kidding?                 你在骗我吗   
  23. in the future                       在将来/在未来
  24. no more=not …anymore           不再(强调多次发生的动作不再发生)
  25. no longer=not… any longer      不再(强调状态不再发生)
  26. besides(除…之外还,包括)与except =but(除…之外,不包括)
  27. be able to与can                能、会
    • (be able to用于各种时态,而can只能用于一般现在时态和一般过去时态中;have to用于各种时态,而must只能用于一般现在时态)例如: 1.i have been able to/will be able to speak two languages. (不可以用can)

                              2. had to stay at home/ will have to (不可以用must)

34.be big and crowded          大而且拥挤

  1. be in college               在上大学
  2. live on a space station        住在空间站
  3. dress casually            穿得很随意casual clothing 休闲服饰
  4. win the next world cup    赢得世界杯 win award 获僵
  5. come true               变成现实
  6. take hundreds of years     花几百年的时间
  7. be fun to watch           看起来有趣
  8. over and over again        一次又一次
  9. be in different shapes       形状不同
  10. twenty years from now      今后20年
  11. 本单元目标句型:
  1. what do you think life will be like in 1000 years?
  2. there will be fewer trees、more buildings and less pollution in the future.
    • fewer; less表示否定之意,分别修饰可数名词和不可数名词;more二者都可以修饰。
  3. will kids go to school? no, they won’t/yes, they will
  4. predicting the future can be difficult.
  5. i need to look smart for my job interview.
  6. i will be able to dress more casually.
  7. i think i’ll go to hong kong on vacation, and one day i might even visit australia.
  8. what will teenagers do for fun twenty years from now?
  9. that may not seem possible now, but computers, space rockets and even electric toothbrushes seemed impossible a hundred years ago.

本单元语法讲解   一般将来时

表示将要发生的动作或存在的状态。本时态标志词:

1.含tomorrow; next短语;    2.in+段时间 ; 3.how soon;

4.by+将来时间;      5.by the time sb.do…   6.祈使句句型中:or/and sb. will do

7.在时间/条件状语从句中, 如果从句用一般现在时, 主句用将来时 8.another day

比较be going to 与will:

be going to 表示近期、眼下就要发生的事情,will 表示的将来时间则较远一些。

如: he is going to write a letter tonight.      he will write a book one day.

2. be going to 表示根据主观判断将来肯定发生的事情,will表示客观上将来势必发生的事情。
      he is seriously ill. he is going to die.  he will be twenty years old.

3. be going to 含有“计划,准备”的意思,而 will 则没有这个意思,如:
      she is going to lend us her book.      he will be here in half an hour.

4.在有条件从句的主句中,一般不用 be going to, 而多用will, 如:
      if any beasts comes at you, i'll stay with you and help you.
  掌握了它们的这些不同,你就能很好的区分be going to与will了。

一般将来时常见的标志词

1.含tomorrow; next短语;                   2.in+段时间;

3.how soon;                              4. by+将来时间;

5.祈使句句型中:or/and sb.  will do 

    例be quick, or you will be late=if you don’t be quick, you will be late

6.在时间/条件状语从句中, 如果从句用一般现在时, 主句用将来时(另见unit 5) 

 

unit 2  what should i do?

  1. too loud                                 太大声            
  2. out of style                                过时的              
  3. in style                                 流行的
  4. call sb up=ring sb.up=call/ring/phone sb.    给…..打电话        
  5. enough money                            足够的钱(enough修饰名词时不必后置)
  6. busy enough                          够忙 (enough修饰形容词或副词时必须后置)      
  7. a ticket to/for a ball game                    一张球赛的门票

注意:the key to the lock/the key(answer)r to the question)/the solution to the problem .此处几个短语不能用of表示所有格

  1. talk about                              谈论               
  2. on the phone                              用电话
  3. pay for                                  付款
  4. spend…on +sth.=spend...( in) doing sth.     在…花钱
  5. it takes sb. sometime to do sth.            某人做某事花…的时间         
  6. borrow …from                        从….借( 借进来)
  7. lend…to                               把…借给(借出去)
  8. you can keep the book for a week        你可以借这本书一周。(不用borrow或lend)
  9. buy sth for sb                         为……买东西
  10. tell sb to do /not to do sth.sth             告诉某人做某事
  11. want sb. to do sth.=would like sb. to do  想某人做某事
  12. find out                                 发现;查清楚;弄明白
  13. play one’s stereo                       放录象           
  14. fail the test=not pass the test              考试不及格
  15. fail in (doing) sth…                      在...上失败,变弱
  16. succeed in (doing) sth                 在...方面成功
  17. write sb a letter/write to sb.               给某人写信
  18. surprise sb.                       使某人吃惊(类似有:surprise/interest/please/amaze+某人)
  19. to one’s surprise                     使某人吃惊的是…..
  20. to one’s joy                               使某人高兴的是…..
  21. look for a part-time job                   找一份兼职的工作(不一定有结果)
  22. get/find a part-time job                   找到一份兼职的工作(有结果)
  23. ask sb. for…                         寻求/向某人要某物   
  24. have a bake sale                         卖烧烤
  25. argue with sb = have an argument with sb. 与某人争吵     
  26. have a fight with sb.=fight with          与某人打架  
  27. drop off                                离去;散去;逐渐减少;死去 
  28. prepare for…=get ready for…          为…做准备     
  29. after-school clubs(activities)                课外俱乐部(活动)
  • be/get used to doing                      习惯做某事
  • used to do                             过去经常/常常做某事
  • be used for doing=be used to do sth.     被用于做某事  
  1. fill… up                                 填补;装满… be full of装满
  2. return sth. to sb.=give sth. back to sb.       把某物归还给某人 
  3. get on /along well with                    与…相处很好         
  4. all kinds of                                 各种各样
  5. as much as possible=as much as you can 尽可能多
  6. take part in=join in                     参加(某种活动/集会)          
  7. a bit =a little                             一点儿(当修饰形容词或比较级时)
  8. a bit of =a little                          一点儿/一些(当修饰不可数名词时)
  9. be angry with…                          生…的气     
  10. by oneself=on one’s own                 某人自己/独自地
  11. on the one hand                         一方面         
  12. on the other hand                      另一方面
  13. i find/feel/think it difficult to do...         我发现/感到/认为做某事很难.
  14. see/hear/watch sb. doing sth.              看到/听见/注视某人正在做…
  15. not…until                              直到…才(谓语动词一般是非延续动词)    
  16. 表示某人情绪有关的形容词用法:

 be/become+  upset/tired/excited/interested/worried/surprised/amazed/annoyed

说明:当主语是某人时,注意后面的形容词一般是-ed结尾的单词,而当主语是某物时或修饰名词时,注意后面形容词一般是-ing结尾单词.)

例如:i was surprised/interested/amazed when i heard the surprising/interesting/amazing news.

53  radio advice program                 电台提建议的节目

54  be original                          新颖的

55. leave something somewhere             把某物忘在某处

56 sports clothes                         运动服

57. the same age as=as old as               和--- 年龄一样

58. the tired children                      疲惫不堪的孩子

59. complain about (doing sth)              抱怨、、、

60.take their children from activity to activity   带着孩子参加一个接一个的活动

61.try to do sth,  尽量干某事  try doing sth   试着干某事

62.be under too much pressure               压力太大

63.a mother of three                        三个孩子的妈妈

64.take part in after-school clubs              参加课后俱乐部

65.compepition starts from a very young age    竞争从很小年纪就开始了        

66.compare…with                         和---比较

67.organized activities                      有组织的活动          

本单元目标句型:

  1. what’s wrong(with you)?/what’s the matter?
  2. what should i do?   我该怎么办  
  3. you could write him a letter. 你可以给他写封信 .you should say sorry to him.你应该给他道歉.
  4. they shouldn’t argue. 他们不应该争吵.j
  5. why don’t you talk to him about it?

=why not talk to him about it?=you should/could talk to him about it.

=what/how about talking to him about it.=you’d better talk to him about it.

6.the parents try to fit as much as possible into their kids lives.

  1. activities include sports, language learning, music and math classes.

thirty people, including six children (six children included), went to visit the factory.

  1. people shouldn’t push their children so hard.  
  2. parents are trying to plan their kids’ lives for them. when these kids are adults, they might find t difficult to plan things for themselves.

unit 3  what were you doing when the ufo arrived?

  1. in front of 在……的前面(外部) in the front of 在……的前面(内部)
  2. in the library                           在图书馆
  3. get out of/get into                  出……之外/进入
  4. sleep late   睡懒觉   sleep well  睡得好 get to sleep=fall asleep 睡着
  5. walk down/along                     沿……走
  6. take off                             (飞机)起飞;脱下(衣帽)
  7. on sunday evening                  在星期日晚上

    注意:(特指某日如星期、假日、某月某日或某个特定的上、下午、晚上用on)

  1. in the tree在树上           on the tree在树上
  2. take photos                            照相
  3. at the train station                  在火车站
  4. run away                            跑开,逃跑
  5. as+adj原形 as                       和…一样…

    例如:    she is (not) as beautiful as her sister.   i can run as fast as he(him)

  1. buy/draw/make sth. for sb.          为某人买/画/制作
  2. walk home                          走回家
  3. in history                           在历史上
  4. for example                            例如
  5. in the city of                          在……市
  6. on the playground                   在操场上
  7. ten minutes ago                      十分钟前
  8. take place                          发生(强调必然性)
  9. happen to sth./sb.                  发生(强调偶然性)

    例如:what has happened to you?=what’s the matter with you?=what’s wrong with you?

  1. of course=sure=certainly             当然  
  2. all over the world=around the world   遍及全世界
  3. outside/inside the station                在车站外/内
  4. next to                              相邻,紧贴
  5. close to                             接近于;在附近
  6. be ill in hospital/bed                    生病住院/在床
  7. hear about/of                         听说(间接听到)
  8. in silence   沉默不语             keep silent 保持沉默
  9. an unusual experience              一次不寻常的经历
  10. have fun doing sth 干某事有乐趣       have difficult time doing sth干某事有困难
  11. have meaning to 对—有意义  
  12. become the first chinese astronaut in space 成为中国第一个太空宇航员
  13. a national hero 一个民族英雄     35. be famous all over the world 全世界出名  

36. for the first time  第一次

本单元目标句型:

 what were you doing when i arrived/at that time/at 8:00 last night/from 9:00 to 10:00 yesterday?

  1. i was doing sth. when+一般过去时的时间状语从句... 
  2. how about... / what about...?
  3. while sth./sb. was doing sth., i was doing sth....
  4. 当不明飞行物着陆时,你正在干啥?what were you doing when the ufo landed?
  5. 当妈妈正在做饭时,我在看电视。while my mother was cooking ,i was watching tv.
  6. i was walking down the street when a ufo landed right in front of me.
  7. you can image how strange it was.  
  8.  i followed to see where it was going.
  9. isn’t that amazing! 
  10. she didn’t thinking about looking outside the station.

11.i was so tired this morning. it was difficult to get out of the bed.

12.liu xiang won the gold medal at the 2004 olympics.

13.beijng was made host to the 2008 olympics.

14.people often remember what they were doing when they heard the news of important events in history.

15. this was one of the most important events in modern american history.

16.even the most everyday activities can seem important.

17.our teacher asked us to stop what we were doing and listen.

18.however, in more recent times, most americans remember what they were doing when the world trade center  in new york was destroyed by terrorists.

19.not all events in history are as terrible as this, of course.

20. his flight around the earth lasted about 22 hours.

本单元语法讲解

过去进行时(past progressive tense)

句型 s + was/were +v-ing…

例a:she was doing her homework at 8:30 yesterday evening.

(昨天傍晚八点半她正在做家庭作业。)

例b:we were having supper at that time.

(那个时候我们正在吃晚饭。)

 

解说 如例1所示,在单句中使用过去进行时来表达时必须把该动作正在进行中的时间表明清楚,否则就不合逻辑了。例如:i was taking a bath yesterday. (错)

(昨天我正在洗澡——昨天24小时都正在洗澡吗?)

所以本句应该如例1来表达,或者用一般过去时表达如下:

i took a bath yesterday.(昨天我洗了澡。)

如果由上下文的文意,或者对谈中的话意可以了解“动作正在进行中的时间”,单句里就使用过去进行时来表达是很普通的,例如:

a:i called you up yesterday evening.

b:did you? at what time?

a:at around ten o'clock. (大约在十点钟。)

b:oh, i was taking a bath then.(哦,当时我正在洗澡。)

过去进行时在表达上常用的句式是如例2所示和另一个一般过去时的动作相搭配。请观察下面的图解说明:

 

过去有二动作a和b(如图示),在b动作发生时稍早发生的a动作正好在进行中,所以这种表达法通常都是复句(主句+副词从句)。例如:

when i got up this morning, mother was preparing breakfast in the kitchen.

(今天早上我起床时妈妈正在厨房里准备早餐。—“mother…。”是主句,“when…,”是副词从句。)

常用于修饰过去进行时的时间副词:过去的某一定点时刻(at + 过去的时刻),then (= at that time)(那时,当时),all + 时间,“when…/while…/as…”等副词从句,etc.

unit 4  he said i was hard-working

  1. every saturday                   每周六
  2. first of all                       首先
  3. both……and……            两者都(谓语动词要注意对称原则)
  4.  neither….nor                    两者都不(谓语动词要注意就近和对称原则)
  5. most of…                      绝大多数
  6. an exciting week                 令人兴奋的一周
  7. agree on something             同意某人的计划;对….取得一致意见
  8. agree to do sth.                  答应/同意做…
  9. pass on (to)               传递
  10. be supposed to do sth.     被期望或被要求做... ...
  11. be mad at ……                   对……疯狂/生气
  12. do better in=be better at           在......方面做得更好
  13. be in good health             身体健康
  14. report card                  成绩单
  15. sound /feel /smell /taste /look 是连系动词,一般只能跟adj.做表语
  16. sound like/feel like/smell like/taste like/look like                      

听起来像…/感觉像…/闻起来像…/尝起来像…/看起来像…+sb./sth.

  1. get… over             克服;恢复;原谅
  2. open up                打开/展开/开发/揭露
  3. care for            照料;照顾;意愿;计较
  4. have a(surprise) party for sb.   为某人举行一次(惊喜0聚会
  5. end-of-year exam=final exam         期末考试
  6. not----anymore                  不再
  7. do a home project                做作业
  8. be surprised\happy\excited to do sth 做某事感到惊讶、高兴、激动
  9. be \get nervous                  感到紧张
  10. have a very hard time with..        在---日子不好过
  11. an disappointing result            令人失望的结果
  12. take\ leave a message             捎(留)个口信
  13. have a big fight                 
  14. it is a good idea for sb. to do sth
  15. to teach in china’s rural areas
  16. feel lucky
  17. people who need help            需要帮助的人
  18. something we can do for them      我们能为他们做的事
  19. there is no difference between…and.. 在。。和。。之间没有区别
  20.   groups and the work they do

groups

the work they do

 greenpeace

cares for ‘mother earth”

doctors without borders

helps sick people in poor countries

unicef

helps children in poor countries

wwf

cares for wild animals in danger

37.the hope project    希望工程

38.fortunately

本单元目标句型:

转述他人话语:what did sb. say? he said i …she said she…they said…

  1. 老师告诉我徐梦蝶会说二种语言。mr. xu told me that xumengdie could speak three languages.
  2. 老师说地球绕着太阳转。mr. xu said (that)the earth turns around the sun.
  3. 老师告诉我他将去北京。she told me he would go to beijing the next day.
  4. 老师说欧洋正在做作业mr. xu said ouyang was doing his homework at that time.
  5. 老师说王硕研勤奋。mr. xu said wang shuoyan was hard-working.
  6. 在英语上,与听相比,我更擅长于读。in english, i’m better at reading than listening.
  7. 情况怎样?   how’s it going?  
  8. 她不想再当我最好的朋友了。she didn’t want to be my best friend anymore.
  9. i said it would start a bad habit , and that she would do her own work.
  10. that’s about all the news i have now. mum and dad send their love.
  11. she said helping others changed her life.
  12. teaching high school students in a poor mountain village in gansu province may not like fun to you.
  13. the peking university graduate first went there as an volunteer on a one-year program.
  14. life in the mountains was a new experience for lang lei. her village was 2,000metere above the sea level, and at first the thin air made her feel sick.
  15. young people today need to experience different things
  16. some of the students may not be able to go to senior high school or collage.
  17. i can open up my students’ eyes to the outside world and give them a good start in life.
  18. she said she likes being a good influence in the children’s lives.
  19. she now works as a math teacher at a high school in the city of pingliang, gansu province.
  20. you are at b’s house working on a homework project.
  21. you were supposed to meet at the bus stop this morning to return it, but a didn’t come to the bus stop.
  22. a calls you with a message for c. pass on the message, and then give c’s answer to a.
  23. what are some things that happen on soap operas?

本单元语法讲解

直接引语和间接引语

(一)直接引述别人的原话,叫做直接引语;用自己话转述别人的话,叫做间接引语。间接引语一般构成宾语从句。直接引语必须放在引号内,间接引语则不用引号。直接引语改为间接引语时,除将引语部分变成宾语从句外,还必须对直接引语中的人称、时态、指示代词、时间状语、地点状语等进行改变。 

1. 时态的变化:直接引语变为间接引语时,通常受转述动词said,asked等的影响而使用过去化的时态,即把原来的时态向过去推,也就是一般现在时变

一般过去时,现在进行时变为过去进行时等。 例如:
 tom said to me,“my brother is doing his homework.”
 →tom said to me that his brother was doing his homework.
2. 人称代词、指示代词、时间状语、地点状语等等的变化;根据意义进行相应的变化。 如:
 she asked jack,“where have you been?” →she asked jack where he had been.
 he said,“these books are mine.”    →he said that those books were his.
(二)直接引语改为间接引语时,都使用陈述语序,但是因为原句的句式不同,所以变成间接引语时所用的连词会有所不同。
1.陈述句的间接引语:陈述句由直接引语变间接引语,由that引导,可以省略。
 “i want the blue one.” he told us.               “我想要兰色的。” 他说。
  →he told us that he wanted the blue one.      他说他想要兰色的。
 she said to me, “you can’t do anything now.”         她对我说:“此刻你无法做任何事情。”
   →she told me that i couldn’t do anything then.    她对我说那时我无法做任何事。
2. 疑问句的间接引语
  直接引语如果是疑问句,变成间接引语后,叫做间接疑问句。间接疑问句为陈述语序,句末用句号,动词时态等的变化与间接陈述句相同。引述动词常用ask, wonder, want to know等间接疑问句一般有三种:
(1).一般疑问句由直接引语变为间接引语时, 由whether或if 引导。 如:
 “has he ever worked in shanghai?”jim asked. “他在上海工作过吗?”吉姆问。
 →jim asked whether/if he had ever worked in shanghai.吉姆问他是否在上海工作过。
 “can you tell me the way to the hospital?” the old man asked.

    那个老人问:“你能告诉我去医院的路吗?
 →the old man asked whether i could tell him the way to the hospital.

    那老人问我是否能告诉他去医院路。
(2). 特殊疑问句由直接引语变为间接引语时,仍由原来的疑问词引导。 如:
 “which room do you live in?” he asked. “            你住哪个房间?”他问我。
 →he asked me which room i lived in.              他问我住哪个房间。
 “what do you think of the film?” she asked.            她问“你怎么看这部电影?”
 →she asked her friend what she thought of the film  .   她问她朋友怎么看这部电影。
(3). 选择疑问句由直接引语变为间接引语时,由whether/if …or引导。 如:
    “is it your bike or tom’s? mum asked. 妈妈问:“这是你的自行车还是汤姆的?”
→mum asked whether/if it was my bike or tom’s.妈妈问这是我的自行车还是汤姆的。
“does your sister like blue dresses or green ones?” kate asked.

   “你妹妹喜欢兰色的裙子还是绿色的?”凯特问。
 →kate asked whether/if my sister liked blue dresses or green ones.

   凯特问我妹妹喜欢兰色裙子还是绿色的。
3. 祈使句的间接引语当祈使句变为间接引语时,间接祈使句的引述动词常用tell,ask,order,beg,request,order等,而把直接祈使句变成带to的不定式短语。 如:
  jack said, “please come to my house tomorrow, mary. ”         杰克说:“玛丽,明天请到我家来。”
      →jack asked mary to go to his house the next day. 杰克请玛丽第二天到他家去。
  the teacher said to the students, ”stop talking.”       老师对学生们说:“不要讲话了。”
      →the teacher told the students to stop talking.     老师让学生们不要说话了。
  “don’t touch anything.” he said.                      “不要碰任何东西。”他说。
      →he told us not to touch anything.               他对我们说不要碰任何东西。
4. 动词时态和代词等的变动
 (1). 某些代词,限定词,表示时间或地点的副词和个别动词在间接引语中的变化规则:
直接引语                    间接引语
today              that day
now               then, at that moment
yesterday              the day before
the day before yesterday          two days before
tomorrow                 the next day / the following day
the day after tomorrow           two days after, / in two days
next week/ month etc        the next week/month etc
last week/ month etc            the week / month etc. before
here               there
this               that
these              those
come                   go

bring                 take
(2). 如果引述动词为现在时形式,则间接引语中的动词时态,代词,限定词和表示时间或地点的副词不用变化。而如果引述动词是过去时,以上内容就要有相应变化。变化情况如下: 现在时间推移到过去的时间(注意:如果直接引语是表示客观规律的,那么时态仍然用一般现在时

一般现在时  →一般过去时;
现在进行时  →过去进行时;

一般将来时    →过去将来时;

现在完成时    →过去完成时;

unit 5  if you go to the party,you’ll have a great time!

  1. at the party                            在晚会上
  2. ask sb. to do sth.                    请某人做某事
  3. stay at home                          呆在家
  4. half the class/students               一半学生
  5. get injured                         受伤
  6. have a great time =have a wonderful\good time  玩得高兴
  7. take …away    运走,取走       put away 收起来,放好
  8. all the time=always                 一直,始终
  9. make a living (by doing sth)         谋生
  10. in order to do sth                  为了做某事
  11. have a party                         举行聚会
  12. go to college                        上大学
  13. be famous for    因……而著称 be famous as… 作为…而出名
  14. make money =earn money                      挣钱
  15. in fact                             事实上
  16. laugh at                      嘲笑
  17. too much太多(修饰不可数名词)too many太多(修饰可数名词复数)much too+形容词/副词 太…
  18. get exercise  锻炼 注意(exercise当“锻炼”是不可数名词;而当“操”“练习”是可数名词)
  19. travel around the world                周游世界
  20. work hard                    努力工作
  21. wear jeans                   穿牛仔裤
  22. let ... in 允许……进入,嵌入  keep…out  不允许。。进入
  23. get an education                   获得教育
  24. take… away                           拿开,拿走
  25. study for the test                       准备考试
  26. make some food 准备食物  make dumplings 做水饺   make the bed 整理床铺
  27. half the class                          一半的学生
  28. the rules for school parties                学校派对的规则
  29. children’s hospital                       儿童医院
  30. join the lions                       加入狮队
  31. give money to schools and charities     给学校和慈善组织捐钱            
  32. become a professional soccer player     成为一个职业的足球运动员
  33. organize the games for the class party    为班级派对准备游戏
  34. play sports for a living                靠体育运动为生                 

本单元目标句型:

1. if you do, you’ll…           2. i’m going to …   3. you should…
4. don’t you want to …?     5. don’t you think ….?

①如果李老师去参加晚会,我们将会玩得非常高兴。 if ms li goes to the party, we’ll have a great time.

②如果你穿牛仔裤去晚会,李老师将不会让你进入。if you wear jeans to the party, ms li won’t let you in.

6.for many young people, becoming a professional athlete might seem like a dream job.

7.if you become a professional athlete, you will be able to make a living doing something you love.

8.however, professional athletes can also have many problems.

9.if you are famous, people will watch you all the time and follow you everywhere. this can make life difficult.

  1. if you become rich, you will have a difficult time knowing who your real friends are.

11.in fact, many famous people complain that they are not happy.

本单元语法讲解

if 引导的条件状语从句。if是连词,所连接的句子叫条件状语 从句,表示假设或条件,意思是    “ 如果…的话”,用法如下:

1、表示假设,表示将会发生和可能发生的事,或进行提醒警告。句子结构如下:                                             if +句子(一般现在时),+主句(主语will/may/can) +动词)

    a. if you finish your homework , you can go out and  play.

    b. if i have enough money next year , i will go to travel .

2.  表示真实条件、客观真理、自然现象、定理定义 .   民 间谚语等,句型是:

  if + 句子 (一般现在时 ),+ 主句 (  一般现在时).

例:      if you study hard ,you are sure to succeed .         

        if you put ice in a warm place ,it turns into water .

        if a glass falls on the floor, it usually breaks

        if you cook a banana, it becomes very soft .

        if a plant don’t get enough light ,it grows very tall and thin.

unit 6 how long have you been collecting shells?

  1. raise money for                               筹钱        
  2. collect stamps                                 集邮       
  3. run out of…                                     用尽          
  4. by the way                                  顺便说一下
  5. on the way to..                                在…的路上
  6. be interested in                              对…感兴趣         
  7. more than=over                              超过
  8. fly kites                                     放风筝
  9. start class                               开始上课
  10. start a snow globe collector’s club            开办雪球仪收集者俱乐部
  11. the most common(unusual, interesting) hobby  最普通的爱好
  12. listen to music videos                      听音乐碟片
  13. organize a talent show to raise money for charity 为慈善机构捐钱而举办的才艺展示
  14. extra english lessons                        额外的英语课
  15. have problems with the language              语言方面有问题
  16. the capital of heilongjiang province            黑龙江的省会
  17. an interesting city with a colorful history        一个有着丰富多彩历史文化的有趣的城市
  18. three and a half years =three years and a half 三年半
  19. a pair of skates/shoes/glasses/trousers/jeans 一双滑冰鞋/一双鞋/一副眼镜/一条裤子/牛仔裤
    • how much is a pair of skates/shoes/glasses/trousers/jeans?

= how much does a(this) pair of skates/shoes/glasses/trousers/jeans cost?

  • how much are the skates/shoes/glasses/trousers/jeans?

= how much do the skates/shoes/glasses/trousers/jeans cost?

 本单元目标句型:

  1. how long have you been skating?     你滑冰有多长时间了?
  2. i’ve been skating since nine o’clock./since i was four years old.

我从九点一直滑到现在/我从四岁一直滑到现在。

  1. i’ve been skating for five hours.       我一直滑了五小时 。
  2. the more i learn about chinese history, the more i enjoy living in china.

我对中国的历史了解得越多, 我就越喜欢住在中国。

  1. was this your first skating marathon?  no, i skated in a marathon last year.
  2. when did you get your first pair of skates?
  3. alison was the first one to start and has been skating for the whole five hours.

alison是第一个开始并且已经滑了整整5个小时。

  1. i’m talking to you from the hilltop school skating marathon.
  2. for every hour they skate, each student raises ten yuan for charity.

每滑一个小时,每位学生可为慈善事业筹集10元钱。

  1. thanks for sending me the snow globe of the monster. in fact i think it’s probably my favorite.

 谢谢你送我的怪物雪球仪。事实上,我想它可能是我的最爱。

  1. my mom says i have to stop, because we’ve run out of room to store them.

 妈妈说我必须停止了,因为我们已经没有地方来存放他们了。

  1. the first one i ever got was a birthday cake snow globe on my twelfth birthday.

我得到的第一个雪球仪是我十二岁生日得到的生日蛋糕雪球仪。

  1. i particularly love globes with animals. if you know anyone else who collects them, please tell me.

  我特别喜欢动物雪球仪。如果你知道其他人收集他们的话,请告诉我们。

  1. by the way, what’s your hobby?
  2. i’m interested in the job as a writer.
  3. the school newspaper needs a writer. we will give you different topics to choose from. to get the job, please answer these four questions.

 校报需要一个撰稿人。我们会给你一些不同的话题来选择。要得到这份工作,请回答这样四个问题。

  1. how many chinese dynasties can you think of? 你能想起多少中国朝代?
  2. can you think of famous characters from the history of other countries? make a list.

从其他国家历史中,你能记起一些著名人物吗?列个表。

  1. in fact, the first jews probably came to kaifeng more than a thousand years ago and were welcomed by the song emperor.

事实上,第一批犹太人可能在一千多年前就来到开封而且受到宋朝皇帝的欢迎。

  1. there is some european influence in the city, and some of the old buildings in harbin are in russian style.这个城市有欧洲文化的影响,而且哈尔滨的一些老建筑还是俄罗斯风格的。
  2. for a foreigner like me, the more i learn about chinese culture, the more i enjoy living in china.

  对于一个像我一样的外国人来说,我对中国文化了解越多,我就越喜欢住在中国。

  1. and although i live quite far from beijing, i’m certain i will be here for the olympic games in 2008.

 尽管我住得离北京很远,但我相信2008年奥运会我一定在这儿。

本单元语法讲解

现在完成进行时:表示从过去某时开始到现在这一段时间里一直在延续的动作。

现在完成进行式结构:have / has +been+ doing/

1.i have been writing the letter since then.从那时起我一直在写这封信。(动作从过去一直持续到现在还在继续)

2.i have been collecting stamps for ten years.自从10年前我就收集邮票了(动作从过去一直现在还在收集)。

3. how long have you been living here?你在这儿已经住了多长时间了。(“居住”动作从过去一直现在还在继续)

现在完成进行时和现在完成时的区别:

1现在完成进行时比现在完成时更强调动作的延续性:

2如果没有时间强调,现在完成进行时表示动作仍在进行,现在完成时则表示动作已经结束,

3现在完成进行时一般不适用于表状态的动词,而现在完成时则可:

 

,unit 7  would you mind turning down the music?

  1. turn… down/turn… up                        关小声/调大声音(电器)
  2. turn… on/ turn …off                       打开/关闭(电器)
  3. move the bike                             移动自行车
  4. in a minute/right away/in no time             立刻,马上  
  5. be late for school/class=arrive late for school   上学/上课迟到
  6. wait in line=stand in line                       排队等候
  7. cut in line=jump a queue                      插队                 
  8. get mad/annoyed                                变得生气
  9. happen to sb                              发生在…身上      
  10. half an hour                                   半小时
  11. at first                                       首先
  12. at last=in the end=finally                 最后
  13. allow sb. to do /not to do sth.                   允许某人做/不做某事
  14. be allowed to do /not to do sth.                某人不被允许某人做/不做某事
  15. in public                                       当众地;公开地;公然地
  16. in public places                               在公共场所 
  17. break the rule                                不遵守规则        
  18. pick… up                                   捡起
  19. put …out                                   熄灭                   
  20. drop litter                                  扔垃圾
  21. keep the voice down                           控制声音
  22. do the dishes
  23. put on another pair of jeans
  24. be at a meeting
  25. help me in the kitchen
  26. make some posters
  27. clothing store
  28. follow…around
  29. want to be polite
  30. stand in the subway door
  31. cut in line
  32. stand close to ..
  33. have different ideas about
  34. feel uncomfortable
  35. in all situations
  36. in public places

本单元目标句型:

  1. would you mind cleaning the yard?            你介意打扫院子吗?
  2. not at all. i’ll do it right away.              一点也不. 我马上就扫.
  3. would you mind not playing baseball here.       你介意不要在这打棒球吗?
  4. would you mind giving me a smaller one?
  5. sorry, we’ll go and play in the park.           对不起,我们到公园去打.
  6. could you (please) make dinner?              请做晚饭好吗?
  7. that’s no problem      .                   没问题.
  8. could you (please) not feed the dog?=would you mind not feeding the dog?= would you (please) not feed the dog?=please don’t feed the dog, will you?请不要喂狗好吗?
  9. if you finish these tasks, we can go to a movie tonight.
  10. your barber gave you a terrible haircut.
  11. the store clerk gave you the wrong size.
  12. the waitress brought you the wrong food.
  13. the pen you bought didn’t work.
  14. you ordered a hamburger with french fries but only got a hamburger.
  15. we asked some people what annoyed them. here’s what they said.
  16. i don’t like waiting in line when a shop assistant has a long telephone conversation.
  17. this happens to me all the time in the school library.
  18. perhaps in the future i should try not to be so polite.
  19. the way people behave is different in different cultures and situations.
  20. sometimes, rules of etiquette are the same almost everywhere.
  21. we might want to ask someone to behave more politely if we see them breaking a rule of etiquette.
  22. etiquette means normal and polite social behavior.
  23. this may seem like a difficult word at first, but it can be very useful to understand.
  24. in fact, we should also take care not to cough or sneeze loudly in public if possible.
  25. people don’t usually like to be criticized, so we have to be careful how we do this.
  26. 看到有人抽烟你可以说:could you please put out that cigarette?
  27. 看到有人乱丢垃圾你可以说:would you mind picking it up?
  28. 看到有人插对你可以说:sorry, would you mind joining the line?

常见动名词、分词的习惯用法总结

使用-ing分词的几种情况

  1.在进行时态中。如:   1.he is watching tv in the room.    

                            2.they were dancing at nine o'clock last night.

  2.在there be结构中。如:there is a boy swimming in the river.

  3.在have fun/problems结构中。如:we have fun learning english this term.

     they had problems getting to the top of the mountain.

  4.在介词后面。如:thanks for helping me.       are you good at playing basketball?

        what /how about doing sth? 做某事怎么样?       i am interested in playing football.

    5.在以下结构中


 

  1. enjoy doing sth       喜欢做某事;      
  2. finish doing sth; 完成做某事;      
  3. feel like doing sth   想要做某事;
  4. stop doing sth        停止做某事(原来的事)
  5. forget doing sth      忘记做过某事;  
  6. go on doing sth       继续做某事(原来的事);
  7. remember doing sth     记得做过某事;  
  8. like doing sth          喜欢做某事;      
  9. find /see/hear/watch sb doing发现/看到/听到/观看某人做
  10. try doing sth      试图做某事;  
  11. need doing sth        需要做某事;
  12. prefer doing sth      宁愿做某事;
  13. mind doing sth        介意做某事;      
  14. miss doing sth        错过做某事;      
  15. practice doing sth   练习做某事;
  16. be busy doing sth    忙于做某事;      
  17. can't help doing sth 禁不住做某事;
  18. waste time/money doing  浪费时间/金钱做…;
  19. keep sb.doing         让…始终/一直做…


 

  1. stop sb.(from)doing     阻止某人做某事
  2. prefer doing b to doing b=like a better than a喜欢做a更喜欢做b
  3. “do some +doing”短语

如:do some shopping/do some washing/do some reading/do some practicing/do some cleaning/do some speaking

23.“go doing”短语去做某事(主要指文娱活动等)

如:go shopping/go fishing/go swimming/go hiking/go skating/go camping/go skiing(滑雪/go boating /go hunting (打猎)

.注意动词的过去分词的常见搭配:

   i feel(am/was) excited/ surprised/ amazed /interested /tired/pleased/worried/lost

    keep…closed/ a boy called/named tom

unit 8 why don’t you get her a scarf?

  1. fall asleep                                     入睡 
  2. give away                             赠送;分发 
  3. rather than                               宁愿…而不是,胜于
  4. would do…rather than do                     宁愿…不愿做
  5. hear of                                   听说
  6. make friends with                           和……交友
  7. photo album                                  像册
  8. too personal                               太私人化
  9. not interesting\special \creative enough           不够有趣
  10. make a special meal                            做一顿特别的饭
  11. an 8-year-old child                           一个六岁的孩子
  12. these days                                 最近
  13. not…at all                                  根本不
  14. different kinds of                           不同种类
  15. make her happy                              使她高兴
  16. someone else                              别人(else总是后置)
  17. improve english                             提高英语
  18. in different ways                            以不同的方式
  19. encourage sb to do                         鼓励某人做
  20. make(great) progress                                  取得进步
  21. take an interest in/be interested in              对……感兴趣
  22. on my twelfth\twentieth birthday
  23. a goldfish—two goldfish
  24. a pig named\called connie
  25. from across china
  26. enter a test by singing popular english songs
  27. come from all age groups
  28. the winner of the women’s competition
  29. win the prize
  30. try to speak english more
  31. a spokesperson from the olympic committee
  32. hear of
  33. many other fun ways to learn english
  34. make friends with a native speaker of english
  35. find a good way to learn to learn english

本单元目标句型:

  1. what should i get my mom for her birthday?   我应该为我的妈妈买什么?
  2. why don’t you/why not buy /what about buying/how about buying a scarf? 为什么不买条围巾呢?
  3. what’s the best gift you have ever received?    你曾收到的最好礼物是什么?
  4. what a lucky guy!                          多幸运的家伙!
  5. i think a dog is a good pet for a 6-year-old child.
  6. really? i don’t agree. dogs are too difficult to take care of.
  7. what are advantages and disadvantages of keeping such a pet?
  8. the trendiest kind of pet these days is the pot-bellied pig.
  9. pot-bellied pigs make the best pets.
  10. however, life with a pig isn’t always perfect.
  11. now she is too big to sleep in the house, so i made her a special pig house.
  12. the movie was boring. i fell asleep half way through it.

13. a leaf from a tree is enough to make her very happy.

  1. gift giving is different in different countries.
  2. the same gift may be given away to someone else.
  3. in the usa, some people ask their families and friends to give money to charity rather than

buy them gifts.

  1. in sweden, doing something for someone is the best gift. people don’t need to spend too much money. instead, making a meal is enough.
  2. china will be the host for the 2008 olympics and so many chinese people try to improve their english in different ways.

china will hold the….

  1. nearly all the singers sang very clearly, and looked comfortable on stage.
  2. some of these singers were able to sing english songs just as well as native speakers.
  3. she said that singing english songs made her more interested in learning english.
  4. he agrees that it is a good idea to have fun with english.
  5. it suggests ways for beijingers to take an interest in learning english.

常见动词不定式词组、句型用法总结

.固定用法(非谓语动词):以下是带to的动词不定式常见搭配

希望做某事hope to do sth.                           决定做某事decide to do sth.          

同意做某事agree to do sth.                      需要某人做某事need to do sth.          

使用某物做某事use sth to do sth                  迫不及待做某事can’t wait to do

准备做某事get/be ready to do                      尽力/努力做某事try to do sth           

计划做某事plan to do sth.                         不得不have to do          

轮流做某事take one’s turns to do sth.              拒绝做某事refuse to do sth.

告诉某人做某事tell sb. to do sth.                   请某人做某事ask sb. to do sth.

希望某人做某事wish sb. to do sth.                 想要某人做某事want /would like sb. to do sth.

同意某人做某事agree sb. to do sth.               教某人做某事teach sb. to do sth.

喜欢/想要某人做某事 like sb. to do sth.         帮助某人做某事help sb. to do sth/help sb.do

encourage sb to do  鼓励某人做

it’s one’s turn to do sth. 轮到某人做某事              例句:it your turn to clean the blackboard.

it’s time(for sb.) to do sth.是某人做某事时候了           例句:it’s time for me to go home.

it’s +adj. for/of sb. to do sth. 对于某人来说做某事是……(当adj.是表示性格、品德的形容词时用of)

    例句: it is easy for me to learn it well.        it is very kind/foolish/nice of you to do so.              

  • it takes sb. sometime to do sth. 某人做某事花了某时间   

   例句: 1.it takes me an hour to get to school by bike.  2.it took me an hour to watch tv last night.

        3.it will take her two weeks to finish the work.

too+adj./adv. to do sth.  太…..而不能                   例: he was to angry to say a word.

find/think/feel it +adj. to do sth.发现/认为/感到做某事是…  例: i find/think/feel it hard to learn english well.   

序数词+to do 第…..个做某事 例句:who is the first to get there?

★我不知/忘记了怎么办。i didn't know/forgot what to do.

  • 离开房间时不要忘记/记住关灯 

    例句:don’t forget/remember to turn off the lights when you left the room

  • be+adj+to do sth             例句:i am very sorry to hear that.

i am ready to help others.         i am happy/pleased/glad to meet you.

顺口溜:本领最多不定式,主表定补宾和状;样样成分都能干,只有谓语它不敢;大家千万要小心,有时它把句型改;作主语时用it,自己在后把身藏;七个感官三使役,宾补要把to甩开;疑问词后接上它,宾语从句可充当;逻辑主语不定式,不定式前加for sb.;to前not是否定,各种用法区别开。

以下是不带to的动词不定式(即动词原形)的常见用法

  • let sb. do sth让某人做某事               ★ make do sth使得某人做某事  

★ hear do sth do sth听见某人做某事       ★see do sth do sth看见某人做某事

  • why not 或why don’t you +动词原形?为什么不….?(表示建议)例:why not/why don’t you take a walk?
  • 某人+had better( not)do 某人最好(不)做某事
  • 情态动词can/may /must /should+ 动词原形(包括情态动词的否定形式+动词原形)
  • 助动词do/does/did/will/would在构成疑问句或者构成否定句即don’t  /doesn’t /didn’t  /will not  /would not+ 动词原形
  • be going to + 动词原形(表示“即将”“打算” 做某事)

unit 9  have you ever been to an amusement park?

  1. take a ride                                   兜风
  2. take the subway
  3. have been to, have gone to
  4. on the one hand, on the other hand
  5. a good place to practice your english
  6. outside of china
  7. end up                                     结束
  8. take a holiday/vacation                       度假
  9. all year round                                  全年
  10. such as                                   例如 
  11. a zoo called/named…                         一个叫做……的动物园
  12. during the daytime                             在白天
  13. wake up                                  醒来
  14. wake somebody up                             唤醒/叫醒某人
  15. have a great/nice/wonderful/great time        玩得高兴
  16. a wonderful place to take a holiday/to visit    一个度假/游览的好地方
  17. an english-speaking country                一个讲英语的国家
  18. be asleep=fall asleep                         睡着
  19. go on a disney cruise
  20. travel to another province of china
  21. the reasons for learning english
  22. an exchange student
  23. improve my listening skills
  24. one….,the other..
  25. three quarters of the population are chinese. 四分之三的人口是中国人(谓语动词用复数形式)
  26. what’s the population of china?               中国的人口是多少?(不用how much提问)
  27. the population of china is 1.3 billion          中国的人口是13亿。(谓动词用单形式)

本单元目标句型:

1.  me neither.

  1. it’s fun to learn another language.
  2. disneyland is an amusement park, but we can also call it a theme park.
  3. it has all the normal attractions you can find at an amusement park, but it also has a theme.
  4. the roller coaster is themed with disney characters.
  5. you can see disney characters walking around disneyland all the time.
  6. these are huge boats that also have the disney theme. you can take a ride on the boat for several days, and you sleep and eat on board.
  7. there are also many attractions on board just like any other disneyland.
  8. the boat rides all take different routes, but they all end up in the same place.
  9. it is just so much fun in disneyland.
  10. here’s what two of our students said about our school.
  11. when i was a young girl, all i ever wanted to do was traveling, and i decided that the best way to do this was to become a flight attendant .
  12. i discovered that the most important requirement was to speak english well, so i studied english at the hilltop language school for five years before i became a flight attendant.
  13. it was because i could speak english that i got the job.
  14. it’s all i have ever wanted to be.
  15. however, i know that i have to improve my english, so i have started taking lessons at the school.
  16. maybe when i leave school i’ll think about becoming an english teacher rather than a tour guide.
  17. what other job is he thinking of doing?
  18. you can rent bicycles at the amusement park.
  19. for many chinese tourists, this small island in southeast asia is a wonderful place to take a holiday.
  20. maybe you fear that you won’t be able to find anything to eat in a foreign country.
  21. however, if you ‘re feeling brave, singapore is an excellent place to try new food.
  22. if you go to see lions, tigers, or foxes during the daytime, they’ll probably a asleep.
  23. one great thing about singapore is that the temperature is almost the same all year round..this is because the island is so close to the equator. so you can choose to go whenever you like—spring, summer, or winter.

现在完成时句型举例:

  1. have you ever been to an amusement park?   你曾经去过游乐园吗?yes, i have./ no, i haven’t.
  2. i have never been there. me neither=neither have i. 我也没有.
  3. where is he? he has gone to the beijing.
  4. how long has he been in beijing?          (不能用come/arrive)
  5. i’ve never been to an aquarium.                我从没去过水族馆.
  6. i have been a student here for a year.               我成为这的学生有一年了. (不能用become)

  =i became a student here a year ago.

  1. he has been dead for two years.(不能用die)=he died two years ago.
  2. i have been a teacher since ten years ago(for ten years.) (不能用become)
  3. i have just/ever/already/never seen the movie. have you ever heard of the man before?

 

 

星沙英语网收集整理

本单元语法讲解

现在完成时

1.现在完成时态表示过去发生的动作对现在造成的影响或结果。本时态标志词:

already (“已经”,用于肯定句中,放在have /has之后或句尾);

yet (“仍然”“还”,用于疑问句或否定句的句尾)

just(“刚刚”,放在have /has之后);

before(“以前”,放在句尾);

ever(“曾经”,放在have /has之后)

never (“从没有”,在have /has之后)

例句:

1.our teacher has just left.                    

2.we have studied english already.

3.i have not finished the homework yet.    

4.he has never been to beijing before.

2.某个动作从过去已经开始,一直持续到现在,还有可能持续到将来.动作的持续性要通过一段时间来表示一段时间的表达方法有两种:

for: +一段时间   for a year     for two weeks   for three years

since +过去的某一时刻, since nine     since last week

  since +一般过去时态的时间状语从句 since you came ;  since you got home.

注意:结束性动词不能和表示一段时间的时间状语连用,但是它们可以转换成相应的延续性动词.

1.直接用延续性动词

 buy– have;catch(get) a cold –have a cold;borrow—keep;become—be;put on-- wear

2.转换成be+名词

 join the army – be a soldier;join the party –be a party member;

go to school– be a student 

3转换成be+形容词或副词

  die—be dead;finish – be over;begin—be on;leave—be away ; fall sleep – be asleep    close – be closed  come to/ go to/arrive at(in)+某地—be in(at) +某地

4.转换成 be+介词短语go to school– be in school ; get up_ be up;

现在完成时态常见标志词

  1. already(已经), just(刚刚), never(从未/从没有), ever(曾经), yet(仍然/还), before(以前(句尾时)       
  2. since+点时刻或从句;    for+段时间; how long(疑问句中用来提问since/for短语的)
  3. so far;till now;by now(到目前为止;迄今)
  4. recently近来          in the past/last+段时间在过去的几年中       
  5. once(一次),twice, three(four…) times
  6. it is the+最高级+n.+ (that) sb.have ever done 

    例:what’s the best gift you have ever received?    你曾收到的最好礼物是什么?

unit 10 it’s a nice day, isn’t it?

  1. feel like doing=want to do sth.                  想做某事
  2. like to do sth./like doing sth.                    喜欢做某事
  3. would like to do=want to do                  想要做某事
  4. like sb. to do                                  想要某人做某事
  5. feel like sth.                                  觉得像….
  6. have a hard/difficult time doing sth               费了很大劲做某事
  7. have problem doing sth                        做某事有困难
  8. have fun doing sth                          乐于做某事
  9. need to do sth.                               需要做某事(主语是人,强调主动)
  10. need doing=need to be done                 需要被…(主语是物,强调被动)

 例如:i need to do my homework   the bike needs mending/reparing

  1. a thank-you note    for..                           感谢信
  2. look through                                   浏览
  3. get along/ on well with                        相处得好
  4. at least                                         至少         
  5. at most                                      最多
  6. be careful =look out                          当心,小心
  7. be careful to do/not to do sth.                     小心做/不做某事
  8. cross a street =go across a street               过街(穿过表面)  
  9. go through                                    穿过(空间/房间/森林等)
  10. go past                                      经过/路过
  11. come along                                跟着来
  12. say in a low/loud voice                        小声地/大声地说
  13. something cost+钱= something is worth+钱   某物值多少钱
  14. a high/low temperature                        高/低温
  15. the price is high/low                           价格高/低
  16. do/try one’s best to do sth.                    努力/尽力做某事
  17. by noon
  18. look through books in a bookstore
  19. a boy you’ve never seen before.

目标句型:反意疑问句句型如下:

    注意:以下本单元语法反意疑问句容易考到的几个句型:

  1. it looks like rain, doesn’t it? yes, it does./no, it doesn’t看起来要下雨了,是吗?
  2. he’s really good, isn’t he?                     他确实好,是吗?
  3. you are new here, aren’t you?                 你是新来的, 是吗?
  4. you have never been to beijing, have you?     ( never表达否定含义,后面用肯定)
  5. she has few friends, does she?                 (few表达否定含义,后面用肯定)
  6. tom had little work to do, did he?         (little表达否定含义,后面用肯定)
  7. you can hardly do the work, can you?       (hardly表达否定含义,后面用肯定)
  8. let’s go home, shall we?
  9. don’t be late again/let us go home, will you?(祈使句用will you;但let’s开头的用shall we)
  10. thank you so much for asking/inviting /having me!非常感谢你邀请我
  11. how much does that shirt cost=how much is the shirt?那件衬衣值多少钱?
  12. he sure is.
  13. this is great weather, isn’t it? it sure is. but it’s a little hot for me.
  14. the line is slow, isn’t it?
  15. their prices are really low, aren’t they?
  16. how big is your apartment?
  17. did you see the game on tv friday night?
  18. sometimes it isn’t easy being the new kid at school.
  19. the video you showed was really fun.
  20. i was having a hard time finding it until you came along.
  21. friends like you make it a lot easier to get along in a new place.
  22. thanks for the tickets for next week’s game.i’m really happy to have the tickets.
  23. i’ll think of you as we watch the black socks win the game.
  24. the traffic is very busy at this time.
  25. i’m going to look through the newspaper for a holiday job.
  26. be careful to look both ways before you cross the street.
  27. if you have finished your homework, you could help with cleaning and cooking.

 

 

  

八年级英语(下)第一单元  检测题 (1)

班级_____   姓名_____________   学号_______   等级_______

一、词汇考查。

a.选择正确的词语填空。

1. tom has __________ (few; fewer) christmas cards than i.

2. they believe that there will be __________ (less; fewer) green trees in fifty years.

3. he is ill and he can eat _________ (more; less) food, so he gets quite weak.

4. the ________ (more; much) we get together, the ________ (happy; happier) we’ll be.

5. david has _______ (less; fewer) money than anna has.

b.把括号中的汉语翻译成英语。

6.—do you have a little _______________(空闲时间)?

—yes, i do. why?      —i want to talk about something with you.

7.i think i will be in a high school _________________(四年以后).

8.—what do you think about in the future?

—i think students will all study at home ________________(用电脑).

9.which movies will _____________________(得奖) next year?

10.—can you _________________(吹喇叭)?

—a little.

—then join us, please.

c.理解句意,填补所缺部分。

11.thursday is the f    ___    day of a week.

12. yesterday it rained very h_______      , so i didn’t go out.

13. my parents enjoy l              in the countryside very much.

14. do you have any l             time? i want your help.

15. the computer is an important i             .

16. there will be less p              in 100 years.

17. we will have a long v            after a few days.

18. do you have a c             card?

19. the other students kept their eyes c               right away.

20. their lives will be a lot b            than it is now.

二、根据句意,用括号内所给词的适当形式填空。

21. she wants to be a _________ (science) when she grows up.

22. there is a tall _________ (build) in front of the post office.

23. i can do my homework by _________ (i).

24. today is sunday. let's go ________ (skate).

25. please buy some _________ (toothbrush) for them.

三、同步语法。

a.用括号内所给动词的适当形式填空。

26. they ____________ (not have) any classes next week.

27. betty _____________ (write) to her parents tomorrow.

28. look at those clouds. it ___________ (rain).

29. he ____________ (read) an english book now.

30. look! many girls ______________ (dance) over there.

b.按要求改写下列句子,每空一词。

31. they clean the classroom every day. (用tomorrow代替every day)

they _________ _________ the classroom tomorrow.

32. will the flowers come out soon? (作肯定回答)  _________, _________ _________.

33. we'll go out for a walk with you. (改为否定句)

we _________ _________ out for a walk with you.

34. nanjing will have a fine day. (改为一般疑问句)

_________ nanjing _________ a fine day?

35. the students will work in the supermarket. (对划线部分提问)

_________ _________ the students _________?

四、单项选择。

(   )36. — will people live to be 300 years old?    —_________.

a. no, they aren't   b. no, they won’t   c. no, they don't   d. no, they can't

(   )37. there will be _________ pollution this year than last year.

a. fewer          b. much           c. less            d. many

(   )38. i think people here are friendly. do you agree _________ me?

a. with           b. to              c. on             d. from

(   )39. —where is miss wang?

—she went to hainan island last week and will return _________ six days.

a. ago            b. later            c. behind         d. in

(   )40. —_________ will they play?    —they will play football.

a. what subject    b. what sport      c. what food      d. what language

(   )41. i will see you again _________.

a. a day          b. every day        c. one day        d. everyday

(   )42. i hope your dream will _________.

a. come true       b. come out        c. come in        d. come on

(   )43. everyone wants to _________ to the moon for vacations.

a. walk         b. run              c. swim          d. fly

(   )44.this coat doesn't fit him well, as he has ____ a huge body and the coat is___small.

a. so; such       b. so; so           c. such; such       d. such; so

(   )45. —how many birds can you see in the trees?

—i can see _________ birds in them.

a. hundreds of    b. five hundreds     c. hundred of     d. five hundreds of

五、根据汉语意思完成下列句子,每空一词。

46. 没有人知道将来会发生什么事。

no one knows what will happen _________ _________ _________.

47. 电脑如今被人们广泛地使用。

the computers _________ widely _________ _________ people today.

48.你认为哪一张画最好看?

which _________ _________ _________ is the nicest picture?

49. 他的叔叔是一名宇航员。他去年在太空站工作。

his uncle is an _________. he worked on a _________ _________ last year.

50. 我到临沂后,我就爱上了这座城市。

i _________ _________ _________ _________ this city after i got to linyi.

六、完形填空。

we live in computer age (时代). people    51    scientists, teachers, writers and even students use computers to do all kinds of work. but more than 30 years ago,    52    couldn't do much. they were very big and expensive. very    53    people were interested in them and knew how to use them. today computers are smaller and    54    . but they can do a lot of work; many people like to use them. some people    55    have them at home.

computers become very important because they can work    56    than people and make fewer mistakes. computers can    57    people do a lot of work. writers now use computers to    58    . teachers use them to help teaching. students use them to    59    . computers can also remember what you    60    them. computers are very useful and helpful. they are our friends. do you want to have a computer?

(   )51. a. like    b. as       c. and           d. with

(   )52. a. students  b. scientists     c. teachers        d. computers

(   )53. a. few    b. a few      c. little         d. a little

(   )54. a. cheap   b. cheaper      c. more expensive    d. expensive

(   )55. a. even    b. still       c. already       d. yet

(   )56. a. fast    b. faster      c. slow        d. slower

(   )57. a. help     b. make      c. stop        d. use

(   )58. a. write    b. play      c. study         d. learn

(   )59. a. sing    b. study      c. dance          d. watch

(   )60. a. put in   b. put on     c. put into        d. put up

根据短文内容和首字母提示完成句中所缺单词。

in england winter is not very cold and summer is not very h   61  .there is a great d   62   between summer and winter. why is it?

england has a warm winter and a c   63   summer because it is an island(岛) c   64  .in winter the sea is w   65   than the land. the winds from the sea t  66   warm air to e  67  . in summer the sea is c   68   than the land. the winds from the sea t  69   cool air to england. the southwest winds blow over(吹遍) england all the year. they blow from the s 70 .so england has a lot of rain.

61.         62.           63.            64.           65.           

66.         67.           68.            69.           70.         

七、阅读理解。

a

peter was an inventor. his job was to invent new things, and he worked when he had an idea. his workroom was in his house, so he could work whenever he wanted to. sometimes he worked seven days a week and sometimes he didn’t work for days. he did all his work right at home, but he left the house to go to meetings sometimes.

peter usually got up at about five o’ clock. he made some tea and started to work at six. he drank tea all day—he couldn’t work without it—but he didn’t eat anything until in the evening.

first, peter cleaned the workroom and turned on the answer-phone because he couldn’t talk to people when he had an idea. then he started to work. he usually had a rest after two or three hours, but he didn’t leave the workroom. he did something different to help him relax. sometimes he did some exercise, and sometimes he listened to music. he usually stopped working at about nine o’ clock in the evening. he thought about his work most of the time, even when he was out. he was interested in what was around him and he liked looking for new ideas and new problems to solve.

阅读短文,完成句子

71. peter was an ______.

72. peter did his work at home, but he left his house to have ______ sometimes.

73. when he was working at daytime he didn’t ______ anything until in the evening.

74. he ______ the answer-phone because he couldn’t talk to others.

75. to relax, he often did some exercise and ______ in his workroom.

b

we are all busy talking about and using the internet, but how many of us know about the history of the internet?

many people are surprised when they find that the internet was set up in the 1960s. at that time, computers were large and expensive. computer networks(网络) didn’t work well. if one computer in the network broke down, then the whole network stopped. so a new network system(系统) had to be set up. it should be good enough to be used by many different computers. if part of the network was not working, information could be sent through another part. in this way the computer network system would keep on working all the time.

at first, the internet was only used by the government, but, in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it too. however, computers were still expensive and the internet was difficult to use. by the start of the 1990s, computers become cheaper and easier to use. scientists had also developed software(软件) that made “surfing(浏览)” the internet more convenient (方便).

today it is easy to get on-line and it is said that millions of people use the internet every day. sending e-mail is more and more popular among students.

the internet has now become one of the most important parts of people’s life.

阅读短文,选择正确答案

(   ) 76. the internet has a history of ______ years.

a. about 40         b. less than 30        c. more than 45       d. nearly 35

(   ) 77. scientists set up a new network system to ______.

a. make the computer cheaper              b. make the system work well

c. make the computer go well                d. develop new softwares

(   ) 78.the internet was widely used in the ______.

a.1960s          b.1970s              c.1980s              d.1990s

(   ) 79.the underlined words “get on-line” in chinese mean ______.

a.上机              b.上网                 c.接线                d.买电脑

(   ) 80.which of the following is not true?

a. in the 1960s computer network system went wrong easily.

b. computers are much cheaper than before.

c. today the internet is used everywhere.

d. people had enough softwares to get on-line fifteen years ago.

八、书面表达。

提示:我喜欢英语,我想在10年以后当一位英语老师。我要尽可能教好我的学生。我要尽量用英语讲课。我要努力使我的课讲得生动有趣。另外,学生们都喜欢听老师讲故事,所以我要经常给学生讲英语故事,使他们对英语感兴趣,从而能提高他们的听力。我相信我能成为一个好老师的。词数:80左右

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第二单元  检测题 (2)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、词汇考查。

a.用所给单词的适当形式填空。

1. there was an _________ (argue) happened between tom and jack last night.

2. lucy is used to_________ (have) a walk after supper every day.

3. the people in iraq keep fighting for their own ________ (free).

4. the teenagers have to work hard because of the _________ (press) from their parents.

5. they tried their best to find the ______ (solve) because they want to solve the problems.

b.根据首字母或汉语提示完成单词。

1. all the students laugh at me because my clothes are out of s_________.

2. “don’t worry, my dear young man; there’s nothing s_______.” the doctor said to me.

3. everyone went to play bowling e_____ tom and me because we don’t like it.

4.look,our english teacher is __________(准备) for his lessons.

5.he is really a_______(天才),he can do everything that i can’t do.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. my parents want me _______ (stay) at home every night because it’s dangerous outside.

2. —you look so sad today.     —i _______ (argue) with my girlfriend last night.

3. lucy, what should i do? i need some money ______ (buy) some presents for my best friend.

4. —i found it difficult ____________ (get) to sleep in the night.

—you’d better_________ (take) some sleeping pills.

5. lily is 1.7 meters tall. she is tall enough ___________ (reach) the apples on the tree.

6. don’t __________ (compare) others with yourself, just ____________ (work) hard.

7. the young lady _______ (suffer) from headache, she has to _____ (go) to see the doctor.

三、句型转换。

1. english names are different from chinese names.(同义句)

english names ____________the ______________as chinese names.

2. this desk is lucy and lily’s. (对划线部分提问)

______________________________________ is this?

3. english is the most popular of all. (同义句)

english is _____________ popular than    _____ subject.

4. he got up after his mother came back. (同义句)

he____________ get up_____________ his mother ____________.

四、单项选择。

(   ) 1. the man over there ________ our chinese teacher.

a. may         b. maybe        c. may be        d. be

(   ) 2. it ________ her four hours_________ the work yesterday.

a. takes, finish    b. take, finishing   c. took, finished  d. took, to finish

(   ) 3.the number of the students in our class ___________ 70.

a. is            b. are           c. were          d. be

(   ) 4.do you know any other foreign language ________ english?

a. except        b. but           c. besides        d. beside

(   ) 5. would you like­­­­__________ for supper?

a. something chinese           b. chinese something

c. anything chinese             d. chinese anything

(   ) 6. mary was disappointed when she found out they had gone to the cinema_____ her.

a. except        b. besides        c. for       d. without

(   ) 7. shall i get a cup of water for you? yes, _______.

a. please        b. you shall       c. you will      d. you may

(   ) 8. would you please_______ on the road?

a. not to play      b. to not play       c. play not       d. not play

(   ) 9. i’m afraid i’ll have to _________ the lost book.

a. pay for        b. paid for         c. pay of         d. paid on

(   ) 10. little tom is an orphan. he now feels__________ without his only friend the dog.

a. very more lonely            b. even more lonely

c. more still lonely             d. more far alone

(   ) 11. at last, she found her _______ pet dog.

a. lost            b. lose            c. losing         d. loses

(   ) 12. i’m sorry i_______ my exercise book at home.

don’t forget _______it here tomorrow, please.

a. forgot; to take    b. forgot; to bring    c. left; to take    d. left; to bring

(   ) 13. could you_________ when the planes arrives?

a. tell            b. look for          c. finds out       d. find out

(   ) 14. he used to ________very late, but now he is used to __________early.

         a. get up; getting up           b. get up; get up

c. getting up; get up           d. getting up; getting up

(   ) 15. —what’s wrong with you?    —_________________.

         a. i’ve got a headache         b. she’ll take some medicine.

c. she’s got a headache       d. thank you.

五、完形填空。

the   1   in britain is very different from our chinese food. for example, they eat a lot of potatoes. they like to eat  2  every day. they eat bread  3  breakfasts and usually for one other meal. they eat their bread with butter,   4  cheese or jam(果酱). cheese and butter are made from   5  .they drink a lot of milk, too. they drink the milk cold or  6 _, and they put it in their tea. they put sugar in their  7 _, too. they are the world’s biggest tea  8  . they don’t eat much rice. and they like meat or fish with  9  and other vegetables. they serve all these together. after the main meal they always have  10  sweet. they call this dessert. they don’t have dumplings in beijing.

(   ) 1. a. apples        b. tea         c. food         d. fruit

(   ) 2.a. it            b. them        c. one         d. they

(   ) 3. a. to            b. with        c. on          d. for

(   ) 4. a. maybe        b. be          c. may         d. may be

(   ) 5. a. milk          b. cow        c. meat         d. bread

(   ) 6. a. hot           b. many       c. much        d. bread

(   ) 7. a. milk          b. tea         c. coffee        d. meal

(   ) 8. a. makers        b. buyers      c. drinkers       d. sellers

(   ) 9. a. tomatoes       b. bananas     c. pears         d. potatoes

(   ) 10. a. something     b. anything    c. everything     d. nothing

六、阅读理解。

a

mr. gao lives in a town. when he was twenty-five, his son was born. he calls him gao ling. the little boy is clever. he and his wife love him very much. it’s september 1st today. a new school year begins. gao ling is happy and wears his most beautiful clothes. he’s going to school with his new bag. “let me take you to school, dear.” said mrs. gao. “thank you, mummy,” said the boy. “the school is not far from here. i can go there myself.”

at school a teacher met the little boy and asked, “what’s your name, my little friend?” “gao ling, sir.” answered the boy. “how old are you?” “six, sir.” “what’s your father’s name?” “gao daling, sir.” “how old is he?” “he is six, too, sir.” “oh,” the teacher said in surprise. “is he as old as you?”

“yes, sir,” said the boy. “he became a father only on the day when i was born.”

(   ) 1. mr. gao is _____now.

a. six            b. twenty-five         c. thirty one        d. thirty-five

(   ) 2. mr. and mrs. gao love their son because_____.

a. the boy is clever                b. he likes to go to school

c. he can go to school himself       d. he can answer their question

(   ) 3. gao ling didn’t let his mother take him to school because_____.

a. she was too busy                

b. his friends could took him

c. the policeman could help him 

d. the school is near and he could take care of himself

(   ) 4. gao ling went to school_____.

a. by car       b. on foot       c. by train        d. by bike

(   ) 5. gao ling thought_____.

a. his father and he were born on the same day

b. his father was younger than him

c. his father forgot to tell him about his age

d. gao daling became a father only for six years

 

b

the car was invented (发明) just a century ago. you may know all kinds of cars’ names, but many people don’t know who was the inventor of the first car. the first car was invented not by a german, but by an american. his name was henry ford. henry was born in a poor family. he was the eldest of six children. when he was a boy, he became interested in mending watches and machines. when he was twelve years old, his mother died. soon he had to work in a machine shop for two dollars and fifty cents a week. in the evenings he repaired watches for another dollar a week. the hard life made him strong and able.

at that time there was another interest in the life of the young ford. he dreamed(梦想) to make a machine. it could run without a horse, so named “horseless carriage.” he over-came(克服) a lot of difficulties and in april 1893, the “horseless carriage” was finally finished. it was the first car.

later henry ford founded the ford motor company(福特汽车公司). he was really the first inventor of the car in the world.

(   ) 6. who really invented the car first? _____.

a. a german      b. an american       c. frenchman       d. japanese

(   ) 7. from this story we can know the car was invented_____.

a. more than 100 years ago         b. less than 100 years ago

c. just 100 years ago              d. 50 years ago

(   ) 8. henry ford must have_____.

a. five brothers and sisters         b. six brothers and sisters

c. five younger brothers           d. three brothers

(   ) 9. how many dollars did young ford earn(挣) every week? _____.

a. 2.5 dollars      b. 3.5 dollars       c. 3 dollars       d. 4 dollars

(   ) 10. which is not true? _____.

a. he repaired watches in the evenings for fun

b. he enjoyed repairing watches and machines when he was very young.

c. he met with a lot of difficulties in the invention.

d. the first car was invented in 1893.

七、根据汉语完成英语句子。

1.我发现学好英语不容易。

i ______________________to learn english well.

2.我头疼, 心烦意乱, 我不知道该怎么办。

i’ve got a___________, i’m very___________ and i don’t know________________.

  3.从图书馆借书必须按时归还。

when you __________books___________ the library, you must_____________ on time.

  4.他和他的同班同学相处的很好

he is___________________________ his classmates.

5.看上去他们完全能自己做好它。

_____________________that they can do it__________________.

八、书面表达。

    请你写一篇短文,谈谈你本学期的计划或打算,词数要求在80个左右。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第三单元  检测题(3)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、词汇考查。

a.用所给单词的适当形式填空。

1. you can’t get out of your seat during the ____­­­__ (fly), because it’s dangerous.

2. when that plane took off, this one has already landed in the airport_______ (safe).

3. i’m going to the _______ (barber) to get my hair cut.

4. this film is very ________ (surprise) and i’m __________ (surprise) at it.

b.根据首字母或汉语提示完成单词。

1. what s________ clothes you’re wearing today! you look so funny.

2. their father went to shanghai on b__________ not for leisure.

3. lucy, have you ever spoken to a f__________ to practice your english?

4.we must think more others, we must not think only of _________(我们).

5.a_________ (事实)speaks louder than words.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. —what_____ you_____(do) when he arrived?   —i ___________(watch) tv at that time.

2. when i___________ (walk) in the street, i__________ (meet) my best friend jim.

3. mum_________ (buy) my father a nice coat and a pair of trousers last sunday.

4. while my parents were doing some cleaning, my sister_________ (shout) to me loudly.

5. when he saw the thief steeling things in the office, he closed the door and ________ (call) the police.

6. i first met my girl friend two years ago, she__________ (work) in the supermarket.

7. thank you for_________ (teach) us so well, my dear teacher.

8. what________ your parents_________ (do) at nine o’clock last night?

三、句型转换。

1. david was in the barber’s when the ufo arrived. (对划线部分提问)

____________________ david when the ufo arrived?

2. we were listening to the teacher carefully when she came in. (对划线部分提问)

___________________ you _____________ when she came in?

3. lily followed her father to see her mother in hospital. (同义句)

  lily _____________________ her father to see her mother in hospital.

4. tom had a traffic accident yesterday. (同义句)

  a traffic accident____________________________ tom yesterday.

5. she was so tired; it’s difficult for her to arrive on time. (同义句)

she was _____________ tired _______________arrive on time.

四、单项选择。

(   ) 1. i met a friend of mine_____ i was walking in the park.

a. before            b. when          c. after            d. if

(   ) 2. we’ll go for a walk if it_____ tomorrow.

a. will not rain       b. isn’t raining     c. doesn’t rain      d. isn’t rain

(   ) 3. i met li lei_____ hospital last sunday. he was ill_____ hospital then.

a. in the, in the       b. in, in the        c. in the, in        d. in, in

(   ) 4. grandma is now at _____.

a. the doctor’s       b. the doctors         c. the doctor        d. a doctor’s

(   ) 5. you go to see a doctor in a hospital. when he asks you, “what’s your trouble?” you should say“_____.”

a .i’m feeling terrible                    b. don’t trouble me.

c. give me some medicine, please          d. please take care of me

(   ) 6. when you are_____ trouble, why not phone the_____?

a. at, police       b. in, policeman       c. in, police      d. at, policeman

(   ) 7. ____ useful invention the computer is!

a. what a       b. what an       c. how a      d. how an

(   ) 8. i can’t find____ to sit on the crowded bus.

a. nowhere      b. somewhere     c. anywhere     d. everywhere

(   ) 9. my mother was cooking while i____ the radio.

a. listened to   b. have listened to   c. was listening to   d. is listening to

(   ) 10. ______ tv at that time?

a. did you watch  b. have you watched  c. were you watching  d. are you watching

(   ) 11.they arrived____ paris ____ a winter evening.

a. at, in        b. to, on        c. in, on          d. in, at

(   ) 12. mr. green told us____ too much time____ reading novels.

a. don’t take; on    b. not to take; in    c. not to spend; in    d. don’t to spend; on

(   ) 13. do you know_____?

a. what he happened                 b. what the matter is with him.

c. what happened to him              d. what did he happened

(   ) 14. the thief_____ the purse and _____.

a. drops, run after  b. droped, ran away  c. dropped, run away  d. dropped, ran away

(   ) 15.people in china are always dressed ____ their best clothes _____ new year’s day.

a. at, in          b. to, on          c. in, on            d. in, at

五、完形填空。

it is well-known that english go out always with an umbrella or a raincoat. why?  1   the weather in britain often changes quickly. it is not very usual for the same kind of weather to   2   long.

spring can be rainy or windy   3   the weather is getting warmer and you can hope for more sunny days. in fact there   4   as much sunshine in spring as in summer. summer is  5   time for visitors to go to the seaside and other places of interest. the weather can be sunny and nice. people often go out to have a walk or swim. autumn is a beautiful season   6   trees in the woods and parks changing color. during autumn, it is still nice to be outside, too. in winter, it gets cold. it may snow, especially on high lands and in the north. there are   7   very strong winds in this season.

january and february are the coldest   8   of the year, while the warmest months  9  often july and august. the difference in temperature   10   winter and summer is not so great in britain. the average(平均) temperature for winter is about 4.5, and for summer, it’s about 15.5

(   ) 1.a. for           b. as              c. because          d. so

(   ) 2.a. make         b. stay             c. change           d. take

(   ) 3.a. but           b. and             c. or               d. for

(   ) 4.a. can           b. can be           c. have             d. can have

(   ) 5.a. the earliest     b. the latest         c. the worst         d. the best

(   ) 6.a. with          b. like             c. without           d. from

(   ) 7.a. also          b. too              c. either            d. neither

(   ) 8.a. seasons       b. weather          c. months           d. years

(   ) 9.a. is            b. are              c. was             d. were

(   ) 10.a. in           b. on              c. of               d. between

六、阅读理解。

a

mr. green asked a lot of questions about the buses. but sam couldn’t answer them. here’s a timetable. friends, after you read it, can you answer mr. green’s questions?

 

timetable

stop

bus 1

bus 2

bus 3

bus 4

ferry

6:00

6:30

7:00

7:30

old street

6:10

6:40

7:10

7:40

park

6:25

6:55

7:25

7:55

new street

6:30

7:00

7:30

8:00

hotel

6:35

7:05

7:35

-

playground

6:40

7:10

7:40

8:05

hospital

7:00

-

8:00

8:25

market

7:00

7:30

8:10

8:35

 

(   )1. how many stops are there between the ferry and the market?

a. five            b. six            c. seven            d. eight

(   )2. how often does the bus get to the new street?

a. every half an hour  b. every twenty minutes  c. every ten minutes d. no answer

(   )3. at what time does bus four leave the hotel?

a. seven fifty-five   b. eight o’clock   c. five minutes past eight   d. no answer

(   )4. i work in the hospital. it is quite near the bus stop. only three minutes’ walk. i must reach the hospital at eight o’clock. which bus should i take?

a. the first bus    b. the second bus     c. the third bus    d. the fourth bus

(   )5. i start my work at 8:00. i have breakfast at 7:30. before breakfast, i must get to the market. which bus should i take?

a. the first bus.    b. the second bus.   c. the third bus.    d. the fourth bus.

b

the best way of learning a language is using it. the best way of learning english is talking in english as much as possible. sometimes you’ll get your words mixed up(混淆) and people will not understand you. sometimes people will say things too quickly and you can’t understand them. but if you keep your sense of humor(幽默感), you can always have a good laugh at your mistakes you make. don’t be unhappy if people seem to be laughing at your mistakes. it’s better for people to laugh at your mistakes than to be angry with you, because they don’t understand what you are saying. the most important things for learning english is: “don’t be afraid of making mistakes because everyone makes mistakes.”

(   ) 6. the writer thinks that the best way for you to learn a language is_____.

a. writing in it      b. using it     c. listening to it    d. learning its grammar

(   ) 7. what should you do in learning english?

a. we should be careful not to make any mistakes.

b. we should write as quickly as we can.

c. we should speak english as much as we can.

d. we should laugh more often.

(   ) 8. when people laugh at your mistakes, you should_____.

a. not care      b. be happy       c. feel worried      d. be unhappy

(   ) 9. when you make a mistake, you should_____.

a. keep quiet   b. get angry        c. be kind    d. keep your sense of humor

(   ) 10. the story tells us that_____.

a. only foolish (愚蠢的) people make mistakes      b. few people make mistakes

c. people never make mistakes       d. there is no one who doesn’t make mistakes

七、根据汉语提示完成英语句子。

1.当飞机起飞的时候, 天正下着大雪。

it _______________________ heavily when the plane____________________. 

2.他们起得很早, 以便能赶上第一班车。

they got up early_____________________ they could ___________________the first bus.

3.孩子们穿上最好的衣服来庆祝春节。

the children ____________________ their best clothes to ___________ the spring festival.

4.瞧, 孩子们正在追逐一只小猫。

look! the children_________________________________ a small cat.

5.我女儿正在写信时, 其他的孩子都在外面玩耍。

my daughter was writing a letter___________ the other children ___________outside.

八、书面表达。

下面几幅图是你在上星期六所经历的事,还记得吗?请用英语叙述一下。

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第四单元  检测题 (4)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、词汇考查。

a.用所给单词的适当形式填空。

1. tom does well in chinese; however lucy does chinese_______ (good) than tom.

2. lily isn’t good at math, in the end-of-year exam she did__________ (bad) of all the students.

3. when i heard the_________ news, how_________ i am! (disappoint)

4. we are___________ (luck) enough to have bought the last tickets for the world cup.

b.根据汉语或首字母提示完成单词。

1. it’s k_______ to all that bill gates is a famous person all over the world.

2. miss zhao said that jack wasn’t lazy, he was a h__________ student.

3. “l________, i have passed the mid-exam.” ford told us happily.

4. all of the ____________(信息) come from the west.

5. she is a lazy girl, every day she always_________(照抄)my homework.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. dick said he____________ (report) some important things to us the day after tomorrow.

2. first of all, you must tell me what you____________ (do) at nine last night.

3. my best friend tells me he _____________ (send) some gifts to me for my birthday.

4. listen, some beautiful birds____________ (sing) in the tree.

5.________you _________ (argue) with your father when i knocked at the door?

6. i was surprised___________ (find) that ann got mad after hearing the bad news.

7. i don’t know if lucy___________ (come) to see me in five days.

8. the teacher told us the earth__________ (travel) round the sun.

9. i don’t think you are____________ (suppose) to smoke in the classroom.

10. he said he _____________ (clean) his bedroom at this time yesterday.

三、句型转换。

1. meimei said,” i can pass the end-of-year exam easily.” (同义句)

meimei said _________________________ pass the end-of-year exam easily.

2. i hope that my parents are both well. (同义句)

i hope that my parents are _________________good__________________.

3. “don’t shout at the old people”, mother said to her son. (同义句)

mother _______________ her son____________________ shout at the old people.

4. i liked spring better than summer.  (同义句)

i __________________ spring _________________ summer.

5. this little girl is very clever. (变感叹句) 

_____________________________ the little girl is!

四、单项选择。

(   ) 1. the earth goes round the sun.

what did he say? i couldn’t hear him.   _____________.

a. he says the earth goes round the sun.   b. he said the earth goes round the sun.

c: he said the earth went round the sun.   d. he says the earth went round the sun.

(   ) 2.the box is        to        . 

a. big enough, put my shoes           b. enough big, put my shoes in

c. big enough, put my shoes in          d .big, put shoes in

(   ) 3.she told us she liked       piano.  

a. to play        b. playing the        c. to play a        d. playing a

(   ) 4.the doctor       after he      the patient. 

a looked worrying , looked over       b. seemed like worried; looked after

      c. looks worried , looked after         d. seemed worried; looked over

(   ) 5.he thinks his sister can do very well in the exams,    ?

a. does he       b. doesn’t he       c. can’t she         d. can she

(   ) 6.the       are buying some       in the supermarket.

a. woman teachers, tomatoes         b. woman teachers, tomatos

c. women teachers, tomatos          d. women teachers, tomatoes

(   ) 7. tom says he_____ wash hands before a meal.

a. must to        b. will has to         c. has to          d. have to

(   ) 8. they _____ to visit our school the day after tomorrow.

a. come          b. coming           c. are coming      d. shall come

(   ) 9. when you come here this afternoon. please_____ your sister_____ you.

a. take, with       b. carry, with        c. bring, with        d. bring, to

(   ) 10. i’m afraid there_____ a heavy rain this afternoon.

a. will be going to  b. will              c. will have         d. will be

(   ) 11._____ there was something wrong with the machine.

a. there seems    b. it seemed that      c. he seemed        d. it seem that

(   ) 12. i didn’t know she_______ play_______ guitar(吉他) when she was four.

a. can, \          b. could, the         c. could,\           d. can, the

(   ) 13. mother thought_______ a clever boy.

a. he is           b. him              c. him was          d. his

(   ) 14. can you______ this word______ english?

a. say; in          b. speak; in         c. speak; with        d. say; with

(   ) 15.the rich men can buy_______ lots of things.

a. himself         b. him              c. them             d. themselves

五、完形填空。

a

not long ago, there was a story in russia about zhuoya and shula. they were sister and brother. they were in  1   same class of a middle school. they studied hard. they were   2   strict   3   themselves. their homework was given the day before. shula was clever. he had done his homework earlier. but zhuoya hadn’t yet. the next afternoon she went on doing hers.

shula thought his sister maybe couldn’t finish some of the exercises. so he put his exercise-book with answers on his sister’s desk before zhuoya came in the classroom, and went out quietly to play. a few minutes later, zhuoya came in and saw her brother’s exercise-book on her desk. but she had never looked at it all. she sat on her seat, thinking and thinking. five minutes, ten minutes, half an hour had  4  . an hour and a half  5  , she worked out all problems at last and handed it in on time that afternoon. how happy she was!

“why not copy my key down in  6  , sister?” asked shula with a smile. “no, i didn’t. i must use my head and try my   7   to   8   all by myself. i’m sure, i can  9   a way. i don’t like to be lazy in  10   homework,” answered zhuoya.

(   ) 1. a. a              b. an             c. the             d. /

(   ) 2. a. both           b. either           c. neither          d. all

(   ) 3. a. on             b. with           c. in              d. at

(   ) 4. a. past            b. pass           c. passed          d. pasted

(   ) 5. a. later            b. late           c. latterly          d. lately

(   ) 6. a. you            b. yours          c. your            d. mine

(   ) 7. a. good           b. better          c. best            d. well

(   ) 8. a. work them out   b. work out them   c. work them off    d. work off them

(   ) 9. a. look for        b. find            c. found          d. looked for

(   ) 10. a. doing         b. to do           c. done           d. do

b

选用方框内的词的适当形式填空(可重复使用)

 

get    come    hold    bring    watch    make    do    be

lana’ s birthday  1  .we planned to give her a surprise party. i think i can  2  her a big cake with beautiful candles. sally said she  3  some drinks and snacks. the party  4  in my house. i  5  a phone call to frank to ask him to join us this morning. he  6  tv then. he promised that he  7  in time and bring some flowers to lana. eric said he   8  his robot to the party. the robot  9  all kinds things for us. we all hope lana  10  happy.

六、阅读理解。

a

 

①house to rent older house to rent in city center. one bedroom and one kitchen. near important station. buses pass back door.    $ 475/mo. phone 332-0178

 

 

②welcome to our dance club free lessons. every saturday evening a different lesson every week. bring your favorite cds.  call bridget at : 520-1928

 

 

③swimming lessons for students new way training centre   july 8~10

 

 

④work wanted strong boy pleased to work in garden or do housework. 3 hours a week.  see tom.

根据前面广告的内容及以下各题中所给提示, 选择正确答案

look at ad①

susan is looking for a house to rent. it doesn’t matter how old and how expensive it is. she’s got to study for her exam, so the house must be quiet.

(   ) 1. susan doesn’t want to rent the house because_____.

a. it’s too old   b. it’s too expensive   c. there is only one bedroom   d. it’s too noisy

look at ad②

mum: look at that ad for the dance club! the lessons are free. you can join it.

daughter: my dear mum! you haven’t read it carefully. on saturday, i have an english lesson in the morning, an art lesson in the afternoon and math lesson in the evening. i want some free time.

(   ) 2. why can’t the daughter join the club?

a. she’s free               b. it’s too expensive

c. she wants to do her homework     d. she wants to have a rest

look at ad③

 mr. klip’s children are going to learn swimming. they’ll have a holiday from july 1 to 14.

(   ) 3. how long will it take the children to learn to swim in the centre?

a. 3 days       b. 4 days            c. 1 week                 d. 2 weeks

look at ad④

nick has always wanted to work in a garden. he thinks it’s an exciting place. it’s hard work, but he can do it.

(   ) 4. what else does he need to do if he chooses to do the garden work?

a. to help with his lessons           b. to clean the kitchen and the rooms.

c. to look after the flowers and grass.  d. to do the washing for 3 hours a week.

b

a city is a very big place. sometimes it’s a lonely place, too. there are thousands of people in a city, but some of them don’t have any friends.

how about you? do you have a lot of friends? if you don’t, make friends today. if you do, make another friend today.

pick a stranger at your job or school. walk up to him or her and say, “hello. my name’s....what’s your name?” start with a conversation(谈话). smile, listen carefully, and show interest in your new friend’ s answers. ask “where are you from?” and “do you like this city?” that’s a good way to start.

阅读下列短文,判断正(t)误(f)

(    )1. a city is a very big and noisy and lonely place.

(    )2. everyone in the city has many friends.

(    )3. the paragraph tells us not to make friends in a city.

(    )4. when you wanted to make friends with someone, please say at first,“what’ s your name? how old are you?”

(    )5. it’s a good thing to make friends with others.

七、根据汉语提示完成英语句子。

1.在英语方面, 阅读和听力相比较, 我更擅长阅读。 

in english, i’m ____________________ reading than listening.

2.昨天谢霆锋的出现让很多人疯狂。

many people _________________________________ xie tingfeng yesterday.

3.大家认为可能是大毛偷了东西。

da mao _______________________________ be the thief who stole the things.

4.我不再想吃面包了, 我已经吃得够多的了。

i _____________ want to eat bread _______________ because i have had enough.

  5.真正的足球运动员和所谓的踢球者有着很大的区别。

    there is a big _____________serious football players and so-called football players.

八、书面表达。

用英语写一个你亲近或熟悉的人,叙写关于他(她)的生活、学习、工作等情况及一些有趣的事,不用真名。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第五单元  检测题 (5)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、词汇测试。

a.用所给单词的适当形式填空。

1. what will you do if you go to the old_______________ (folk) home to visit?

2. among the students tom works the _____________ (hard).

  3. lucy can’t go to school today because she is__________ (bad) ill.

  4. many___________ (charity) sent money to help the poor people.

5. if you become a ____ (profession) athlete like yao ming, you can make much money.

b.根据句意及首字母提示完成单词。

1. he won the first place in the long jump, so he is a c___________.

2. that old man makes a l________ by collecting and selling waste paper.

  3. my chinese friends tell me chongqing is f________________ for “hot pot”.

  4. they said they enjoyed t____________________ during the winter holidays.

5. jack’s father is a l_______________; he knows a lot about law.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. thank you for___________________ (remind) me the time of his coming.

2. when i came to the check-out, i___________ (realize) that i had no money with me.

  3. my english teacher always lets me_______ (choose) the answer more carefully.

  4. tom is a good football player; he is good at____________ (play) football.

5. the students will go to the summer palace if it _____________ (not rain) tomorrow.

  6. if you helped me with my english, i______________ (not fail) the exam.

  7. it_____________ (hurt) your eyes to read in such poor light.

8. i like watching the children______________ (swim) and jump.

9. mary asked li ming ___________ (help) him with his chinese.

10. can you finish _____________ (read) this book in five days?

三、句型转换。

1. can you tell me how i can get to the nearest post office? (同义句)

  can you tell me ______________________________the nearest post office?

2. work hard, or you will not pass the exam. (同义句)

  ____________you____________ work hard, you will _____________ the exam.

  3. they are having an english evening. (用tomorrow作时间状语改写句子)

    they _________________________ an english evening tomorrow.

4. some students go to school by bike every day. (同义句)

some students _________________________ school every day.

5. there is only one sheep on the farm. (对划线部分提问)

    __________________________ are there on the farm?

四、单项选择。

(   ) 1. —listen! somebody is coming.  —no, _____ is coming. i can’t hear_____.

a. somebody, anybody             b. anybody, somebody

c. nobody, anything               d. somebody, somebody

(   ) 2. we _____ go on a picnic if it _____ rain tomorrow.

a. don’t, isn’t    b. don’t stop       c. shall, doesn’t      d. aren’t, doesn’t

(   ) 3. he always thinks of ______ more than himself.

a. other         b. others         c. the other         d. the others

(   ) 4.get up early or you can’t ______ the early bus.

a. catch         b. catch up       c. catches         d. catches up with

(   ) 5. da shan speaks chinese ______ for us to understand.

a. good enough    b. enough good     c. well enough      d. enough well

(   ) 6. if you don’t want to go swimming, i ______.

a. won’t; too     b. also won’t      c. won’t, either      d.  won’t ,neither

(   ) 7. he was_________ tired _________ he couldn’t go on working.

         a. too…to       b. such…that      c. so…that          d. too…that

(   ) 8. it’s hard___________ the work in two days.

         a. finishing       b. to finish         c. finish         d. finishes

(   ) 9. our teacher said sound____ much more slowly than light.

a. traveled        b. was traveling      c. has traveled     d. travels.

(   ) 10. i don’t know if she________. if she_______, let me know.

a. comes; comes                      b. will come; comes

c. comes; will come                   d. will come; will come

(   ) 11. you________ to school tomorrow if you go to look after your mother in hospital.

a. don’t need come  b. don’t come    c. needn’t to come   d. needn’t come

(   ) 12. everyone knows that “i” ___ a word and also a letter in english.

a. am         b. is         c. are         d. be

(   ) 13. she said that she _____ more time in english next year.

a. will spend     b. will take     c. is going to cost     d. would spend

(   ) 14. what an______ story! i’m much ______ in it.

a. interested, interesting             b. interesting, interested

c. interesting, interesting            d. interested, interested

(   ) 15. oh, it’s you, lily! ______ you ______ here.

a. i don’t know, were              b. i didn’t know, are

c. i knew, are                 d. i think, were

五、完形填空。

all over the world people enjoy sports. sports are  1  people’s health. many people like to watch   2   play sports games. they buy tickets   3   turn on their tv sets to sit  4  them.

sports  5   with the season. people play  6   games in different seasons. sometimes they play inside the room, sometimes they play outside. we can  7  sports here and there. some sports are rather interesting.  8   people   9   different countries cannot understand each other, but after a game they often become very__10___ to each other.

(   ) 1. a. good for       b. good at         c. good           d. good to

(   ) 2. a. other          b. others          c. the other        d. the others

(   ) 3. a. and           b. but            c. or              d. so

(   ) 4. a. in front        b. in the front      c. in the front of    d. in front of

(   ) 5. a. change         b. are            c. play            d. start

(   ) 6. a. same          b. different        c. the same        d. the different

(   ) 7. a. see             b. look           c. find            d. watch

(   ) 8. a. sometimes      b. when           c. or             d. so

(   ) 9. a. from           b. to              c. outside         d. inside

(   )10. a. friend          b. friendly         c. friends         d. more friendly

六、阅读理解。

a

two men were sitting together in a plane. they were on a long journey. one of the men was a businessman. the other was a farmer. they sat without talking for a while, then the farmer said, “let’s do something to pass the time.”

“what do you want to do?” the businessman asked.

“we can ask each other riddles.” the farmer said.

“ok. let’s make the rules first,” the businessman said, “if you don’t know the answer to a riddle, you pay me $100. and if i don’t know the answer, i’ll pay you $100.”

“that’s not fair(公平). you are a businessman with much knowledge. you know more things than i do. i am just a farmer.” the farmer said.

“that’s true.” the businessman said, “what do you want us to do?”

“if you don’t know the answer to a riddle, you pay me $100. and if i don’t know the answer, i’ll pay you $50.” the farmer said. the businessman thought about this, then he said, “ok. that’s fair. who will go first?”

“i will,” the farmer said. “here is my riddle. what has three legs when it walks, but only two begs when it flies?”

the businessman thought for a long time and said, “mm, that’s a good one. i’m afraid i don’t know the answer. ” he gave the farmer $100, then said, “tell me the answer.”

“i don’t know.” the farmer said, and gave him $50.

(   )1. the story happened_____.

a. on a farm  b. in a shop  c. before a long plane journey  d. between two passengers

(   ) 2. what does the word “riddle” means in this story?

a. something to win money.

b. something to help to make rules.

c. a difficult question to find the answer to.

d. a kind of game in doing business.

(   ) 3. why did the businessman agree to give more money if he lost?

a. he made much more money than the farmer. 

b. he thought he knew more than the farmer.

c. he was interested in making riddles.

d. he was better at playing riddle games.

(   ) 4. the farmer _____ .

a. didn’t enjoy himself on his long journey

b. didn’t want to pay even one dollar

c. spend all his money on the plane ticket

d. won fifty dollars by playing the riddle game

(   ) 5. which of the following is not true?

a. the two men made rules for their riddle.

b. the farmer was more clever than the businessman.

c. the two men made their riddle game more interesting by playing it for money.

d. the businessman knew the answer to this riddle.

b

now machines are widely used all over the world. why are machines so important and necessary(必要的) for us? because they can help us to do things better and faster.

a washing machine helps us to wash clothes fast. a printing machine helps us to print a lot of books, newspapers, magazines and many other things fast. bikes, cars, trains and planes are all machines. they help us to travel faster than on foot.

the computer is a wonderful machine. it was invented not long ago. it not only stores(贮存) information (信息) but also stores numbers millions of times as fast as a scientist does.

let’s study hard and try to use all kinds of machines to build china into a modern country.

(   ) 6. machines can help us to do things better and faster, so they_____.

a. are difficult to make                  b. are expensive  

c. are important but not necessary         d. are very helpful

(   ) 7. we have to travel on foot without_____.

a. bikes         b. machines         c. planes           d. trains

(   ) 8. computers can store information and numbers_____ a scientist does.

a. a little faster than                b. as fast as    

c. much faster than                 d. much more slowly than

(   ) 9.if we want to build china into a modern country. we must__________.

      a. study hard                      b. try to use all kinds of machines  

c. invent many machines             d. all above

(   ) 10. a printing machine can help us___________.

   a. print a lot of books  b. read more books c. invent many machines d. wash clothes fast

七、根据汉语完成英语句子。

1.这一著名歌唱家捐赠了许多钱给希望工程。

the well-known singer _____________________________ to “hope project”.

2.世上无难事, 只怕有心人。

 ______________________is__________________ if you set your mind to do it.

  3.我认为你应该去上大学。

i think you should __________________________________________.

  4.如果你真那样做了, 你会玩得很开心的。

you will __________________________________________if you do like this.

5.如果你带手机进课堂, 老师会没收的。

if you take you mobile phone into the class, the teacher will ______________________.

八、书面表达。

某个星期天,父母不在家,uncle john和aunt mary来访。请用英语写一篇短文,描述一下你是怎样招待客人的。词数80以上,文体不限。(可另加附页)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第1-5单元  检测题 (6)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、词汇考查。

a.根据句子意思,用适当的单词填空。

1. in five years, sally will_______________ a doctor.

2. —you could write him a letter.    —sorry, i don’t like _________________ letters.

3. the boy was walking down the street __________ a ufo landed on center street.

4. the girl said she wasn’t mad ____________ me any more.

5. —what will ________ if they watch a video at the party?  —some students will be bored.

b. 用所给词的正确形式填空。

6. i think there will be ___________ (few) cars and more buses in ten years.

7. these clothes are very cheap. they are ______________ (expensive).

8. while the alien was ___________ (visit) the museum, the boy called the tv station.

9. in english, i’m _____________ (good) at reading than listening.

10. for many young people, becoming a _____________ (profession) athlete might seem like a dream job.

c. 完成下列句子,使意思完整。

11. i went to beijing last year and ________________(爱上了北京).

12. i ____________________(与…大吵了一架) my cousin yesterday.

13. while she ______________(正在通电话), davy met another dog outside the station.

14. i ____________________(在…真的不好过) science last semester.

15. you’ll _________________(能够谋生) doing something you love.

二、单项选择 

(    )16. kids won’t go to school. they will study _____ home ______computers.

        a. in, in        b. at, on        c. at , by        d. at; from 

(    )17. people will live ____________ 200 years old in the future.

        a. /            b. be          c. to be         d. in

(    )18. —will there be fewer trees?   —_______________.

a. yes, there will.   b. yes, they will.  c. no, there aren’t.  d. no, they won’t.

(    )19.the head of the movie companies predicted that no one would want to see actors ___.

        a. to talk       b. talked        c. talks         d. talk

(    )20. he thought that computers would never be ________ most people.

        a. used by      b. used for       c. useful by     d. using for

(    )21. yang liwei is a famous chinese __________.

        a. scientist      b. computer programmer    c. astronaut   d. engineer

(    )22. some scientists think that it may take ______ years to make robots look like people, and do the same things as us.

        a. hundreds of   b. two hundreds of   c. two hundreds   d. two hundred of

(    )23. he ___________ know where her house is.

        a. maybe       b. may be          c. may           d. must be

(    )24. he doesn’t have any money, ____________.

        a. too          b. also            c. either           d. neither

(    )25. i think you should _______ some money _______ your friends.

        a. borrow; for     b. borrow; from     c. lend; from     d. borrow; to

(    )26. my friend has the same haircut __________ i do.

        a. as         b. like          c. seem            d. looks like

(    )27. don’t run ________ shout ________ the party.

        a. and; at       b. or; in        c. and; in           d. or; at

(    )28. if you bring snacks to the party, the teachers will ___________.

        a. take it away   b. take them away   c. take away it   d. take away them

(    )29. i’m going to ________ time with my grandparents this vacation.

        a. spend         b. take         c. cost         d. pay

(    )30. don’t __________ others when they are in trouble.

        a. laugh at        b. smile at        c. laugh to        d. smile to

(    )31.if you play sports ______a living, your job will sometimes be very dangerous.

        a. for             b. at            c. by              d. of

(    )32. poor families don’t often have money _________ education.

        a. at             b. by             c. of              d. for

(    )33. i think it would start a _________ habit if you copy my homework.

        a. good          b. bad            c. well             d. wonderful

(    )34. i finished my __________ exams last week.

        a. end of year      b. end-of-year      c. year-of-end      d. year-end

(    )35. not all events in history are as ________ as this.

        a. most terrible      b. more terrible     c. the most terrible   d. terrible

三、完形填空。

miss li is a 36 . she works in a big hospital. 37  gets up at five in the morning. she often has 38  at 6∶50. 39  that she goes to the 40  by bus. she cleans her office when she gets 41 early. then her work-mates come. 42  begin work at 8∶00. they are very busy all day. she  43  home at 5∶00. then she does  44  for her family. after supper she  45  books. sometimes she watches tv or talks with her parents.

(    )36.a. teacher      b. worker         c. doctor             d. driver

(    )37.a. he          b. she            c. her family         d. they

(    )38.a. breakfast     b. lunch           c. a meal            d. supper

(    )39.a. before       b. on             c. for               d. after

(    )40.a. park         b. hospital         c. factory            d. shop

(    )41.a. there         b. to there         c. over there          d. here

(    )42.a. she          b. work-mates      c. her work-mate     d. they

(    )43.a. stays         b. goes            c. leaves             d. walks

(    )44.a. shopping      b. washing         c. cooking           d. cleaning

(    )45.a. reads         b. sees             c. looks at           d. watches

四、阅读理解。

a

  my name is alan. i live in beijing. now i am sitting at the window. i often sit here. i can look at the street. in beijing the buses are blue. a bus is coming now.

  there is a bus stop in front of our house. a lot of people are waiting for the bus. look. an old woman is coming. she often misses the bus, because she never runs. today she is lucky. the bus driver is waiting for her.

(    )46.i often sit ________ .

    a. at the door           b. behind the window

    c. at my window         d. near the table

(    )47.there is a bus stop ________ .

     a. under our house                 b. near our house

c. in front of our house             d. far away from my house

(    )48.________ are waiting for the bus.

    a. a few people   b. a lot of people   c. old woman   d. young people

(    )49.the old woman often misses the bus because she ________ .

a. never runs   b. doesn’t come  c. can’t come   d. runs quickly

(    )50.the buses in beijing are ____________.

  a. too big        b. too small       c. black        d. blue

b

  one day mr. brown sees a young woman in the street with children. he is very surprised because all the children are wearing the same clothes. white caps, blue coats and yellow trousers.

  “are all these children yours?” he asks the woman.

  “yes, they are.” she answers.

  “do you always dress them in the same clothes ?” asks mr. brown.

  “yes, ” answers the mother. “when we have four children, we dress them in the same clothes because we don’t want to lose any of them. it is easy to see our children among other children because they are all wearing the same clothes. and now we have ten, we dress them like this because we don't want to take other children home by mistake. when there are other children among ours, it is easy to see them because their clothes are different.

(    )51. how many people does mr. brown see in the street one day? he sees ____in all.

    a. ten      b. eleven    c. four      d. ten children

(    )52. why is he surprised? because ________.

    a. all the children are boys    b. all the children are in the same clothes

    c. all the children are lovely    d. all the children are wearing the same trousers

(   )53.why does the woman dress her children in the same clothes? because _________.

    a. she has so many children

    b. she loves her children

    c. she doesn't want to take her children home

    d. she wants to see her children easily among others

(    )54. what kinds of clothes are the children wearing when mr. brown sees them?

  1. white caps, blue coats and yellow trousers.
  2. blue caps, yellow coats and white trousers.
  3. yellow caps, white coats and blue trousers.
  4. white caps, yellow coats and blue trousers.

55. “we don't want to take other children home by mistake.”这句话的汉语意思是: ______________________________________________________________________

六、根据句子内容选择正确的词组填空,需要时注意形式变化,有一个是多余的。

 

 

 in history;  teach; compare their kids with;  if;  argue with;  while

 

 


 

56. he enjoys ____________ the boy, because he is very cute.

57. parents are always ____________________________ other children.

58. people often remember the news of important events _______________________.

59. i don’t want to _________________________ my best friend.

60. _________________ i was watching tv, my mother was cooking supper.

七、书面表达。

根据图画和所给单词写一段50词左右、意思连贯的短文。

 

 

 

 

 

 

 单词提示:mother's day, lily, get up, in the morning, to buy, happy

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

八年级英语(下)第六单元  检测题 (7)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、用所给单词的正确形式填空。

1. thank you for _____­­­­­­­­­­­­______ (help) me with my english.

2. many children are ________ (interest) in ________ (collect) stamps because they think it _________ (interest) to collect them and they can learn a lot from it.

3. you have been _________ (play) computer games for a long time. it is bad for your eyes.

4. our teacher told us some _____________(different) in food between ___________(west) countries and china.

5. in china people don’t eat ___________ (separate). they usually order food to share.

6. english is very ______ (use). so we should try our best _________ (learn) it well.

二、用所给动词的正确形式填空。

1.—how long __________ your father________ (work) in the factory?

—since he ___________ (leave) college.

2. how long __________ you __________ (listen) to music last night?

3. when ____________you ________ (attend) the after-school club?

4. he is always the first one _______ (arrive) at school and the last ______ (leave) school.

5. we _______ (be) friends for the whole ten years.

6. _________ (collect) old coins is my father’s hobby.

7. my father had me ______ (clean) my bike, but i had it ________ (clean) in the shop.

三、按要求变换下列句型。

1. they have been talking for the whole three hours.(一般疑问句)

_________________ they __________________ for the whole three hours?

2. li lei told me he did well in the final exam.(同义句)

li lei ______________ me ______________ he did well in the final exam.

3. to spit in public places is not polite.( 同义句)

______________ isn’t polite ______________ spit in public places.

4. we have been playing football for two hours. (对划线部分提问)

_____________________ have you been playing football?

5. you , pictures , with, them , do, the , books , in , like (连词成句)

_________________________________________________________________?

四、单项选择。

(   ) 1. there ______ a pair of sport shoes under the bed.

a. are           b. is          c. have           d. has

(   ) 2. there are many trees on _______ sides of the road.

        a. each          b. every       c. both          d. all

(   ) 3. we ______ 1000 english words since we ______ to this school.

        a. learn, come                  b. have learning, came  

c. have been learning, come       d. have learned, came

(   ) 4. we have run _______ rice, we will have to buy some this afternoon.

        a. out          b. of           c. out of         d. out to

(   ) 5. he is interested in _______ english songs.

        a. to collect       b. collect       c. collecting      d. collected

(   ) 6. the child _________ trees for the whole four hours with his parents.

        a. plants   b. have been planting  c. has been planting   d. has been planted

(   ) 7. the big tree in front of my house is _______ years old.

         a. hundred       b. hundreds of     c. hundreds     d. one hundred of

(   ) 8. yesterday i ________ when i was cooking.

    a. had my finger cut b. had cut my finger c. had my finger cutted d. had my finger to cut

(   ) 9. my bike doesn’t work. i will _______ this afternoon.

         a. make it mend  b. have it mended  c. have it mend  d. have it to mend

(   ) 10. have you ever ________ the great wall?

     a. been to       b. gone to        c. go to       d. been

(   ) 11. we like those who have only one idea but make it ______.

     a. to work       b. working       c. work       d. works

(   ) 12. in great britain it isn’t polite ______ from each other’s plate.

     a. eat           b. to eat         c. eating       d. for eating

(   ) 13. that bag isn’t mine. it may be __________.

     a. somebody’s    b. somebody else  c. somebody’s else  d. somebody else’s

(   ) 14. they have been skating __________.

      a. for three hours ago b. since three hours ago c. three hours ago d. since three hours

(   ) 15. _______, what’s your hobby?

    a. in the way      b. on the way     c. to your way     d. by the way

五、完形填空。 

通读全文, 掌握其大意, 然后选择最佳答案填空

answer the telephone

the telephone rang and the secretary(秘书), miss simpson answered it. 

“may i   1   to mr. calder, please?” a man said.

“who is   2  , please?” miss simpson asked. 

“mr. bright.” the man answered. mr. calder was in the office at the moment. miss simpson put her hand   3   the mouthpiece(送话器) and   4  to him. 

  5   mr. alan bright, sir.” she said. “he wants to   6   to you.”

“what? again!” mr. calder exclaimed (惊叫). “he wants to sell us a kind of new  typewriters,  7   he?”

“yes, sir,” miss simpson said. “he   8   yesterday.”

“and he rang up five   9   last week. we don't   10   new typewriters. i told him that yesterday.” mr. calder said angrily.

“then what shall i   11  , sir?” she asked. 

“tell him i'm not  12   the office.” mr. calder said. 

miss simpson spoke   13   the mouthpiece, “mr. bright,” she said. “i'm afraid you   14   speak to mr. calder now. mr. calder   15  that he is not in his office now. ”

(  ) 1. a. ask        b. speak        c. talk         d. tell

(  ) 2. a. said        b. saying       c. spoke       d. speaking

(  ) 3. a. on         b. in           c. over        d. with

(  ) 4. a. spoke      b. speak         c. speaks      d. asks

(  ) 5. a. he's       b. that's        c. it's         d. this is

(  ) 6. a. tell        b. say          c. ask         d. speak

(  ) 7. a. does       b. doesn't       c. don't        d. isn't

(  ) 8. a. call        b. calls         c. called       d. calling

(  ) 9. a. hours      b. times         c. time        d. minutes

(  ) 10. a. need      b. use           c. have       d. sell

(  ) 11. a. ask       b. speak         c. say         d. tell

(  ) 12. a. out       b. on            c. off         d. in

(  ) 13. a. in        b. into           c. to          d. over

(  ) 14. a. couldn't    b. don't          c. can't        d. wouldn't

(  ) 15. a. says       b. said           c. say         d. told

六、阅读理解。

a

when you are ill, you should go to see a doctor. after the doctor looks you over, he will write you a note to take to the chemist for some medicine. chemists are usually good at reading doctors’ notes. but sometimes doctors write too badly and even the chemist can not read them.

one day a woman wrote to a doctor to invite him to have dinner with her family in the restaurant. the doctor wrote an answer, but he wrote too badly and the woman could not read it. “what shall i do?” she asked her husband, “i don’t know whether he is going to come or not. i don’t want to call and say that i don’t understand him.”

her husband thought for a few minutes and then he had an idea. “take it to the chemist,” he said, “he will be able to read it for us.”

 “thank you,” the woman said, “that’s a good idea.” she went to the chemist’s shop and gave the doctor’s note to him. the chemist looked at it for a long time.

“could you wait a moment, miss?” he said, then he went to the back of the shop. after a few minutes he came back, carrying a large bottle. he gave the bottle to the woman.

“take one spoonful(一匙) every day.” he told the woman.

  (  ) 1. what did the doctor do when he was invited to have dinner in the restaurant?

          a. he said he could come on time      b. he wrote the woman an answer

          c. he was very glad to come           d. he wrote a note to the chemist

  (  ) 2. why couldn’t the woman understand the “note”?

          a. because the doctor wrote badly.  

b. because the woman didn’t know much about medicine.

c. because the doctor didn’t like to go

 d. because the woman never went to school.

(  ) 3. the husband wanted his wife to _______.

      a. call the doctor or have dinner with them.

      b. go to the chemist and get some medicine.

      c. take the reply to the chemist for help          d. read it again

(  ) 4. in the story, the word “chemist” means “______’ in chinese.

      a. 护士       b. 化验师        c. 药剂师        d.药房

(  ) 5. what did the man in the chemist’s shop give the woman at last?

      a. a piece of good advice.        b. the right idea of the doctor.

c. an invitation from the doctor.   d. a bottle of medicine.

b

an important question about eating out is who pays for the meal. if a friend of yours asks you to have lunch with him, you may say something like this, “i’m afraid it’ll have to be someplace cheap, as i have little money.” the other person may say, “ok, i’ll meet you at mcdonald’s.”

this means that the two agree to go dutch, that is, each person pays for himself. he may also say, “oh, no, i want to take you to lunch at smith’s,” or “i want you to try the chinese dumplings there. they are great.” this means the person wants to pay for both of you. if you feel friendly towards the person, you can go with him and you needn’t pay for the meal. you may just say, “thank you. that would be very nice.”

american custom about who pays for dates (约会) are much the same as in other parts of the world. in the old days, american women wanted men to pay for all the meals. but, today, a university girl or a woman in business world will usually pay her way during the day. if a man asks her for a dance outside the working hours, it means “come, as my guest.” so as you can see, it is a polite thing to make the question clear at the very beginning.

  (  ) 6. the passage tells us _______.

       a. how to eat out  b. where to eat out  c. what to eat out  d. who pays for the meal

  (  ) 7. if you have little money,_______.

        a. you’ll have a cheap meal           b. you’ll borrow some from others

        c. you’ll ask your friend to pay for your meal

        d. you will not want your friends to ask you to dinner

  (  ) 8. “go dutch” in this passage means ________.

        a. 去饭馆        b. 就餐        c. 订餐      d. 各自付款

  (  ) 9. sometimes your friend takes you to lunch. it means _______.

        a. he’s going to lend you money to you    b. he’s going to pay for your meal

        c. he’ll be angry with you               d. he can’t understand you

  (  ) 10. in america, some girls and women _______now.

        a. ask men to pay for their meals          b. try to pay for the men’s meals

        c. try to pay for their own meals           d. never have anything outside

七、翻译下列句子。

1. 谢谢你送给我的邮票。

thank you _______________________________me the stamps.

2.—你做了多长时间的作业了?    —两个小时了。

—how long _______________ you _________________________ your homework? 

—______ two hours.

3. 自从她六岁以来, 她一直弹钢琴。

she has been_________________________ since she ______________ six years old.

4. 那使我想起了美语和英语的不同。

that _______ me of _______________between american english and british english.

5. 我的头发太长了, 明天我将去理。

my hair is too long, i________________________ it _________________ tomorrow.

八、书面表达。

帮助他人是一件快乐的事,请写一件你经历过的帮助别人的乐事,并谈谈你的快乐,80个词左右。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第七单元  检测题 (8)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、用所给单词的正确形式或根据句意和首字母提示填空。

   1. the teacher is coming. would you mind ______ (clean) the blackboard?

   2. the river is very dirty. it smells ________ (terrible). it is _____ (terrible) polluted.

3. last night he watched an ________ (excite) football match on tv, and he was so ________ (excite) that he couldn’t get to sleep.

4. when this h________, i will get angry.

   5. what you did is not right, so you should make an a______ to your teacher.

   6. when you are waiting for a bus, you should wait in l__________.

   7. he is always ready to help people in t__________.

   8. his mother often c________ about his carelessness.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. would you mind ________ (not play) basketball in the classroom?

2. when someone ______ (cut) in line, people will get ________ (annoy).

3. tomorrow is sunday. i will have a lot of clothes ______ (wash). so i will be very busy.

4. that boy ________ (fly) a kite near the river for more than three hours.

5. they continued __________ (listen) to the music.

6. what you want to buy is __________ (sell) out. you can come to have a look tomorrow.

7. i have some difficulties ________ (finish) the work in two days.

8. mr. brown _________ (arrive) already. he ________ (arrive) an hour ago.

三、根据要求变换下列句型。

1. i would like to have some bananas. (一般疑问句)

_____________ you _______________ to have some bananas?

2. would you please pass him the doll? (否定句)

would you please ______________________ him the doll?

3. they went to a movie twice a month before they went to college. (对划线部分提问)

__________ they ____________ to a movie before they went to college?

4. would you mind not playing baseball here? ( 同义句)

could you ________________ not ________________ baseball here?

5. he will come here. i will let you know. (用if 连成一句)

_______________________________________________.

四、单项选择。

(  ) 1. —would you like to come to my birthday party?

          —yes, ____________ i’m very busy.

          a. i like to, and   b. i’m glad to, but  c. i’d like to, but  d. i would like, and

(  ) 2. —would you please ______ football near my home?   — ____________.

a. not to play, no                    b. not play, yes, i will do that again

c. not play, sorry, i won’t do that again  d. don’t play, sorry, i won’t do that again

 (  ) 3. —mum, may i go out to play?

 —no, you _____. you must finish your homework first.

  a. may not       b. mustn’t        c. couldn’t        d. needn’t

(  ) 4.—would you mind moving your bike a little to make room for mine? —______.

  a. yes, i would                   b. ok, i’ll do it right now

  c. wait a moment                 d. no, i wont do it

(  ) 5. i’ll do it _____ a minute.

  a. at        b. on        c. in         d. after

(  ) 6. ______ dolls to children at mcdonald’s isn’t good.

  a. selling         b. sell          c. sells         d. to selling

(  ) 7. remember to ______ your english book here.

  a. take        b. bring           c. carry          d. sell

(  ) 8. —_________?  

—i’m looking for a dress for my daughter.

  a. can you help me                     b. what can i do for you

  c. what do you want                    d. what are you looking for

(  ) 9. try ______ late for school again.

  a. not to be         b. not be       c. not being         d. to be not

(  ) 10. get up early, ______ you ______ late for school.

   a. and, will be      b. or, will be      c. or , are          d. so, are

(  ) 11. when you are ______, you can come to me for help.

   a. in trouble        b. trouble        c. in dangerous      d. in matter

(  ) 12. the boy ________ under the tree is very good at math.

   a. to reading        b. reading         c. to read         d. read

(  ) 13. you must ________ your teacher for your ______ late for class.

   a. apologize, to be                    b. apologize to , being

   c. apology to, being                   d. apology to , to be

(  ) 14. we didn’t get the snoopy doll because they had been ______.

   a. sold of       b. sold off        c. sold out          d. sold over

(  ) 15. when they met in the street, they got ______.

   a. happy           b. happily        c. happier        d. more happy

五、阅读理解。

a

mcdonald’s opens restaurant in new delhi

new delhi, india —mcdonald’s is opening its first restaurant in new delhi, india. it is the only mcdonald’s in the world with no beef on the menu. you can’t eat big macs here, but there are mutton maharajah macs. these hamburgers are made from indian sheep, and the fries are made from indian potatoes. the soda comes from an indian bottler(灌装公司).

many old and young people come to the new restaurant. mr. sahani , who is 75 years old, says he comes all the way from a town which is 90 miles south of new delhi. “i like it because mcdonald’s has not brought things from overseas. all the food comes from india.”

a 19-year-old boy, pankresh, says, “if the food is good, i don’t care where it comes from.”

a rich indian man, vikram bakshi, owns half of the restaurant. the mcdonald’s company owns the other half. bakshi says the restaurant serves mutton because 80% of indians are hindu. hindus don’t eat beef. they also believe that it is wrong to kill cows.

the menu at the new delhi mcdonald’s has some other indian food. for the indians who don’t eat any meat at all, there are vegetable mcnuggets. they are made with rice, peas, carrots, red pepper and apices.

mcdonald’s has 20,000 restaurants in more than 95 countries. it fits its menu to each culture(文化).

in thailand, people can eat samurai pork burgers with a sweet sauce(酱) on top. in japan they can try burgers topped with a fried egg.

       (  ) 1. mr. bakshi _______.

         a. works as waiter in this mcdonald’s       b. owns 50% of the restaurant

         c. comes to the restaurant to eat            d. lives 90 miles south of new delhi

       (  ) 2. the food at the new delhi mcdonald’s come from _______.

             a. the usa    b. many different countries     c. india     d. japan

       (  ) 3. the mcnuggets at this mcdonald’s are made from _______.

             a. chicken         b. mutton            c. vegetables        d. pork

       (  ) 4. many indians do not eat beef because _______.

          a. they don’t like the taste             b. hindus believe it is bad to kill cows

          c. beef is very expensive in india       d. hindus are afraid of cows

       (  ) 5. mcdonald’s serves ________.

            a. only american food                 b. only all-beef hamburgers

            c. food that the people from different countries like   d. mutton meals in thailand

b

a farmer had a cow. he took very good care of his cow. one day it was ill, the farmer was very worried. he telephoned the vet.

   “what’s the problem?” the vet asked the farmer when he arrived. “my cow is ill,” said the farmer, “i don’t know what’s the matter with her. she’s lying down and doesn’t eat. she’s making a strange noise.” the vet looked at the cow. “she’s certainly ill,” he said, “and she needs to take some strong medicine.” he took a bottle out of his box, put two pills into his hand and said, “give her these. the pills should make her better.” “how should i give them to her? the farmer asked. the vet gave him a tube(管子) and said, “put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. that’ll make it.”

the next day the vet came to the farm again. the farmer was sitting outside his house and looked worried. “how’s your cow?” asked the vet. “no change,” the farmer said, “and i’m feeling very strange myself.”

“oh?” the vet said, “why?”

“i did what you said.” the farmer answered, “i put the tube in the cow’s mouth and then put the two pills in it.”

“and?” the vet asked.

“the cow blew first.” the farmer said.

   (  ) 6. from the story, we know that a vet is ________.

        a. the farmer’s friend               b. a milk factory

        c. a hospital for cows               d. a doctor for animals

   (  ) 7. the farmer asked the vet for help when his cow _______.

        a. couldn’t lie down                b. didn’t eat pills

        c. couldn’t make any noise           d. was not well.

   (  ) 8. what medicine did the vet give the farmer?

        a. a bottle of pills.                  b. a long tube.

        c. two pills.                       d. a small box.

   (  ) 9. the vet taught the farmer how to _______.

        a. blow the tube                   b. make the cow take the pills

        c. take the medicine                d. put the tube in his mouth

   (  ) 10. which of the following is true?

a. the farmer ate the pills.      

b. the cow got better after taking the medicine.

c. the vet came and gave the farmer another cow the next day.

d. the farmer waited outside the vet’s house the next day.

六、翻译下列句子。

1. 电视机太吵, 请你关小声点好吗?

the tv is ________________. would you ______________ it ____________ ?

2. 完成作业不会花很长时间。

  it _________ take ________ to ________ the homework.

3. 昨天他出了什么事?

  what ________________ him yesterday?

4. 家长们对我们学校不满意, 因为学生作业太多。

parents are ____________ our school, ___________ we have ___________ homework.

5. 这个村的很多年轻人进城打工挣钱。

many young people in the village went to town ______________________.

七、短文填空。

american schools b  1  in september after the long summer holidays. there are two terms i  2  a school year, the first term is from september to january, and the s  3  one is from february to june . most american s  4  go to public(公立的) schools.

middle school students h  5  only four or five subjects at a time. they usually go to the same classes every day, and they do their homework every day. after class they have a lot of s  6  .

after middle school, many students go to college. they can choose a small one or a l  7   one. they usually have to pay a lot of money f  8   college education(教育). s  9   there are scholarships(奖学金) for good students, and many college students work part-time in order to get the m  10   for education.

1. __________  2. __________  3 __________  4. __________  5. __________

6. __________  7. __________  8. __________  9. __________  10. __________

八、书面表达。

看下面四幅图,通过它们所表达的内容用英语写一篇短文,至少60词。

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第八单元  检测题 (9)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、用所给单词的正确形式填空。

1. would you mind ____________ (attend) the meeting instead of me.

2. ____________ (read) in the sun is bad for your eyes.

3. this kind of pet is too _____________ (hair).

4. he was so tired that he fell fast ______________ (sleep).

5. this question is very __________ (easy), and he can answer it _____________(easy).

6. wang hong is the ____________ (win) of the contest.

7. reading english in the morning is a good way ____________ (learn) english.

8. in the barn there are too many _____________ (mouse).

9. they chose this house _____________ (live) in.

二、用所给词的正确形式填空。

last night the first episode(一段情节) of the series(连续剧) back to the past 1    (be) on channel 5. it was an interesting science fiction series about a scientist, professor spark, and his fantastic(奇异的) time machine. he2      (want) to travel to the future, but something   3    (happen), and he 4       (go) back to the age of the dinosaurs(恐龙). at first, the professor 5    (be) very excited. it was an opportunity(机会) for him to study the jurassic period(侏罗纪). the sparks 6    (see) that he 7    (not have) any food. he8     (not know) how to hunt. how to fish, or how to make a fire. but he 9    (have) his swiss knife, a box of matches, and … his brain. what do you think he 10    (do)?

三、按要求变换下列句型。

1. he has given away all the gifts to the children.(否定句)

he _________________________ away all the gifts to the children.

2. they thought he was the best writer in the newspaper.(否定句)

  they ___________________________ he was the best writer in the newspaper.

3. his best friend gave him this present.(对划线部分提问)

  ________________________________ him this present?

4. it’s not creative enough to buy a scarf for my mother.(同义句)

  __________________________________________ a scarf isn’t creative enough.

5. i, have, time, my, do, to , enough, finish, homework, not    (连词成句)

  __________________________________________________.

四、单项选择。

(    )1. — where are you going?

—i’m going shopping.

   —___________?    —certainly.

        a. will you give me pen           b. could you get a pen for me

        c. can i help you                 d. what are you going to buy

(    )2. john is much better than i________.

       a. to playing chess  b. for playing chess  c. at playing chess  d. in playing chess

(    )3. he has ___________ daughter_______ mary.

        a. a eight years old , name          b. an eight-years-old , named

        c. an eight-year-old , named         d. a eight-year-old , naming

(    )4. the classroom is very dirty today. it is hard _______.

        a. cleaning        b. to clean it         c. to cleaning        d. to clean

(    )5. i don’t think you are right. so i can’t ________ you.

        a. agree with       b . agree to         c. agree on          d. agree

(    )6. —i’m going to buy a birthday cake.  

        —_________?    —no. my friend’s daughter.

a. is it your son                   b. is it for someone in your family

c. when are going to buy it         d. is it your birthday

(    )7. life _______ a pig isn’t always perfect.

        a. of        b. with        c. from        d. to

(    )8. after school he didn’t go home. _______ he went to the internet café.

        a. but          b. while        c. instead        d. instead of

(    )9. in japan the same gift may ________ to someone else.

        a. give back       b. give away     c. be given back      d. be given away 

(    )10. —is that your eraser?        —no, ______ is red. it must be ________.

a. my , somebody else              b. mine , somebody else’s

c. mine , someone else              d. my , someone else’s

(    )11. the contest ________ during beijing olympic games.

        a. will be held        b. was held         c. will be had       d. hold

(    )12. mary likes to learn words _______.

         a. in heart          b. by heart         c. with heart         d. into heart

(    )13. mum’s birthday is coming. what about _______ her some flowers?

a. get           b. getting         c. to get             d. got

(    )14. he was very excited about _______a picnic.

        a. having        b. to have        c. have       d. to having

(    )15.—did you make anyone _______ the word?  —yes. i have made the word _______.

a. to look up , look up               b. to look up , looked

c. look up , to be looked up           d. look up , looked up

五、完形填空。

a

once einstein gave a lecture in many places in america. his driver always listened to him and knew the lecture so well that he was sure he could give it himself. so einstein agreed that the driver gave the lecture for him.

as nobody knew einstein there, the driver gave the lecture for einstein that evening. at first he was a bit afraid, but einstein's smile made him feel better. he gave a good lecture and the people were quite pleased. then the driver started to leave and einstein followed him without a word. 

when they got to the door, a man asked the driver a difficult question. the driver said that the question was very easy, and told the man to ask his driver behind to answer it.

根据短文内容填空, 每空限填一词

einstein gave the (1) _______ lecture again and again. his driver (2) _______ to his lecture so many times (3) _________ he wanted to give it (4)_______.  when einstein knew it, he let the driver (5) ________ the lecture for him that night. the driver gave a (6) ________ lecture and the great scientist was quite pleased. when they were (7) ________ the lecture room, a man asked the driver a question. to show (8) __________ easy the question was, the driver asked einstein who followed him (9) ________ to answer it (10) ________ of him.

b

对话填空,在对话空白处填上一个合适的词,使对话意思完整(10分)

a:wow! (1)        a beautiful album! whose is this?

b(2)        it is your daughter’ s. she likes to collect beautiful things.

a:no. it(3)          be hers. she likes to collect cards but not album.

b:look! there’ s a card (4)         it.

a:where? let me have a(5)    .“dear mum, today is your(6)    .happy birthday(7)   you! your daughter, mary!” oh, dear! today is my birthday! i (8)           it.

b:really? happy birthday to you!

a:(9)          you! i’ m very(10)         today.

六、阅读理解。

a

i’m taking my family to other countries to have a trip. my wife and i and our two children are all going along. my elder brother will go with us, too. he has never been overseas and he is even more excited than the children. my father is so old that he’d like to stay at home and take care of the house.

we’re going by train to new york, and then take a ship to europe . when we arrive in europe, we’re going to some countries for sightseeing (观光). we’ll go to places either by train or by bus. we’re going to fly home.

it took us a long time to decide where to go, but i think we’ll have a very interesting trip. we’ll go to england, france and italy. we also talked about how we would go to europe. at first we wanted to fly because it would be faster and would save more time, but my brother likes to take a boat trip and the children like that, too.

(  ) 1. how many people of the family will go to have a trip?

         a.  three          b. four         c. five            d. six

(  ) 2. my father will not go on the trip because ____.

a . he doesn’t like travels           b. staying at home is more interesting

c. he is too old to travel            d. nobody wants to take him along

(  ) 3 . we’re coming back home by_____ .

a. sea          b. air           c. bus           d. train

(  ) 4. in europe we will _____.                                      

a. go sight-seeing at the seaside      b. to go to different countries by ship

c. buy a lot of presents             d. go from place to place by train or by bus

(  ) 5. my brother and my children would like to _____.

a. do some shopping in europe         b. study the italian language in italy

c. enjoy a trip by ship                d. learn french in france

b

bill gates was born on october 28, 1955. he grew up in seattle, washington. he was a very clever boy. his favorite subjects at school were science and math. when he was 13, he started to play with computers. at that time, computers were large machines. once he was very interested in a very old computer. he and some of his friends spent lots of time doing unusual things with it. in the end, they worked out a software program with the old machine. bill sold it for $4,200 when he was only 17.

in 1973, bill went to harvard university(哈佛大学). in his third school year, he left harvard to work for a company called microsoft. bill began his company in 1975 with his friend paul allen. they thought the computer would come into every office and every home soon. so they began developing(发展) the software for personal computers. they improved(改进) the software to make it easier for people to use computers.

(  ) 6. bill gates grew up in _______.

     a. canada         b. australia         c. america         d. germany

(  ) 7. what subjects did bill like best at school?

     a. science and math  b. languages and art  c. math and languages d. music and p.e

(  ) 8. bill’s company worked hard at _______.

      a. making large machines                b. playing computer games

      c. mending old machines                 d. developing software

(  ) 9. bill started to play with computers ______.

       a. in 1955        b. in 1968          c. in 1973        d. 1975

(  ) 10. the word “personal” means _______.

       a.个人的     b.公众的      c.大型的     d.昂贵的

七、翻译下列句子。

1. 明天是我哥的生日, 我该给他买点什么呢?

 tomorrow is my _______________. ____________ i ___________________ for him?

2. 你曾经受到的最好的礼物是什么?

 what’s the ____________________ gift you _____________________?

3. 大肚猪太难照顾。

  pot-bellied pigs are _______ difficult ________________________.

4. 在不同国家送礼不同。

  _______________ is different in _______________________________.

5. 他想和他妈一起去也不愿一个人呆在家里。

  he wanted ____________ with his mother ____________________ at home all by himself.

八、书面表达。

你上次生日是怎么过的?请用英语写一篇短文, 介绍你的上次生日。(60词左右)

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

八年级英语(下)第九单元  检测题 (10)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

一、根据句意和首字母提示完成单词。

1. have you ever b___________ to a museum?

2. they have p___________ seen the movie. it’s so interesting.

3. i hope that they will have a w______________ time in the amusement park.

4. in the last twenty years great c_____________ have taken place in linyi.

5. i d_____________ that the most exciting thing in the holiday is traveling.

6. after she g___________ from the university, she became a flight a_________.

7. he has been a tour g______________ for a lot of years.

8. chinese students are interested in european c_________________.

9. many people , e_____________ young people like american movies.

二、用所给的正确形式填空。

1. he ___­­­­________ ever ___________ (be) to the history museum several times.

2. — _______________ you ever _____________ (be) to the zoo?

—yes. i ________ (go) there last summer. i _______ (see) many kinds of animals there.

3. —where is mr. wang?

—he _________ (go) to the library. he wants to borrow some library books.

4. rodgers ______ (plant) those trees. he _______ (do) it the day before yesterday.

5. we ______ (learn) english for more than two years.

6. when he ____________(finish) his work, he ____________(ring) me up.

三、按要求变换下列句型。

1. they have ever been to an english-speaking country.  (一般疑问句) 

______________ they ever ______________ to an english-speaking country .

2. she has been a flight attendant for two years.      (对划线部分提问)

_______________________ she ________________ a flight attendant.

3. his father has been to america twice.         (对划线部分提问)

_______________________ has his father __________________ to america?

4. linda is taller than any other girl in her class. ( 同义句)

linda is __________________________ girl in her class.

5. improve , why , you , do , english , want , to , your  (连词成句)

______________________________________________________________?

四、单项选择。

(  ) 1. —i can sing the song in english.    —________.

a. so i can      b. so can i       c. i can so       d. too can i

(  ) 2. —why don’t you buy one of the scarves for your mum?  —they are not ______.

a. beautiful enough  b. enough beautiful c. too beautiful  d. beautifully enough

(  ) 3.the food in the restaurant is good ______ the price is too ______.

  a. and ; high     b. but ; high      c. but ; expensive     d. because ; low

(  ) 4. i think a dog is a good pet for _________ child.

  a. a 6-year-old    b. an 6-years-old      c. a 6-year old    d. a 6 years-old

(  ) 5. —i have never been to a water park.   —________ i.

  a. so have      b. neither have        c. so do       d. so am

(  ) 6. maybe when i graduate, i’ll think about ________ an english teacher.

  a. become    b. becoming       c. became     d. to become

(  ) 7. there are about six ________ students in our school.

  a. thousand     b. thousands       c. thousands of      d. thousand of

(  ) 8. —have a wonderful time!          —___________.

a. have a wonderful time, too.  b. thank you  c. certainly  d. you are welcome

(  ) 9. neither of the two boys ________ from the usa.

  a. come      b. don’t come        c. comes       d. doesn’t come

(  ) 10. have you ever seen him ________?

  a. ago         b. two days ago       c. before      d. just now

(  ) 11. he made some new _________ in science.

  a. discovers     b. discovered      c. discovery   d. discoveries

(  ) 12. neither the students nor the teacher ________ the answer to the question.

  a. know         b. knows       c. don’t know  d. doesn’t know

(  ) 13. mr. jack ________ china for several years.

  a. has been to    b. has come to   c. has been in   d. came to

(  ) 14.—would you like some tea or coffee?     —______ is ok.

   a. neither          b. either          c. both          d. any

(  ) 15. his brother ________ for three months.

a. has joined the army b. has been in the army c. has become a soldier d. joined the army

五、完形填空。

modern life is 1 without traveling. the 2 way of traveling is by air. with a modern airline you can travel in one day to places. but it 3 a month or more to get to these places a hundred years ago.

traveling by train is 4 than by air , but it has its advantages(便利). you can see the country you are traveling through. modern trains have comfortable seats and dining cars. they make even the longest journey(旅程) 5 .

some people 6 travel by sea if it is possible. there are large liners and river boats. you can visit many other countries and different places. traveling by sea is a very 7 way to 8 a holiday.

many people like to travel by 9 . you can make your 10 timetable. you can travel three or four hundred miles or only fifty or one hundred miles a day, just 11 you like. you can stop 12 you wish—where there is something interesting to see, at a good restaurant where you can 13 a good meal, or at a hotel to spend the night. that is 14 traveling by car is popular for pleasure trips, while people usually take a train or a plane when they are traveling 15 business.

(  ) 1. a. impossible         b. possible         c. good          d. bad

(  ) 2. a. fastest             b. faster           c. slowest        d. slower

(  ) 3. a. spend             b. took            c. cost           d. worth

(  ) 4. a. faster             b. fast             c. slower         d. slow

(  ) 5. a. enjoy             b. harmful          c. enjoyable       d. tired

(  ) 6. a. prefer to           b. prefer           c. prefers        d. prefers to

(  ) 7. a. pleased           b. pleasure          c. pleasant       d. please

(  ) 8. a. take              b. spend            c. cost          d. visit

(  ) 9. a. jeep              b. truck            c. car           d. bike

(  ) 10. a. owns             b. own’s           c. owns’         d. own

(  ) 11. a. to                b. from             c. as            d. with

(  ) 12. a. whatever          b. wherever          c. however      d. whichever

(  ) 13. a. enjoy             b. like              c. love          d. eat

(  ) 14. a. what              b. why             c. where         d. which

(  ) 15. a. in                b. with             c. for            d. on

六、阅读理解。                     

a

in the 13th century, the famous italian traveler, marco polo, traveled a long way to china. during his stay in china, he saw many wonderful things. one of the things he discovered was that the chinese used paper money. in western countries, people didn’t use paper money until 15th century. however, people in china began to use paper money in the 7th.

a chinese man called cai lun invented paper almost 2000 years ago. he put these pieces of paper together and made them in a book.

now paper comes from trees. we use a lot of paper every day. if we keep on wasting so much paper, there will not be any trees left on the earth. if there are no trees, there will be no paper. so how can we save paper? we can use both of every piece of paper, especially when we are making notes. we can choose drinks in bottles instead of those in paper packets(小包). we can also use handkerchiefs(手帕) and not paper ones. when we go shopping, we can use fewer paper bags. if the shop assistant does give you a paper bag, we can save it and reuse it later.

everyone can help to save paper. if we all think carefully, we can help protect trees. we should do it now, before it is too late.

(  ) 1. when marco polo was in china, he _________.

   a. discovered cai lun invented paper         b. learned to make paper

   c. discovered chinese people used paper money  d. learned to use paper money

(  ) 2. people in western countries first used paper money in the ________ century.

    a. 17th            b. 15th            c. 13th         d. 7th

(  ) 3. which of the following is not the way of saving paper?

  a. to use both sides of every piece of paper

  b. to use the paper bags from shops more than once.

  c. to use cotton handkerchiefs instead of paper ones.   d. to grow more trees.

(  ) 4. which of the following is not true?

  a. if we keep on wasting paper, we will have no paper to use.

  b. the chinese people used paper money earlier than the people in western countries.

  c. a chinese man called cai lun invented paper money about two thousand years ago.

  d. we can use the paper bags from the shops again.

(  ) 5. which is the best title of the passage?

     a. saving paper                       b. the history of paper

     c. cotton handkerchiefs back again      d. cai lun invented paper

                                   b

jack had gone to the university to study history, but at the end of his first year, his history professor(教授) failed him in his exams, and jack would have to leave the university. however, his father decided that he would go to see the professor to urge(强烈要求) him to let jack go on his studies the following year.

“he’s a good boy,” said his father, “and if you let him pass this time, i’m sure he’ll improve a lot next year and pass the exam at the end of it really well”

“no, no, that’s quite impossible.” said the professor at once, “do you know, last month i asked him when napoleon had died, and he didn’t know!”

“please, sir, give him another chance(机会).” said jack’s father. “you see, i’m afraid we don’t take any newspapers in our house, so none of us even know that napoleon was ill.”

(  ) 6. jack would have to leave the university because _________.

           a. he didn’t like history               b. he didn’t pass the exam

           c. he was a good boy                 d. he didn’t know napoleon was ill

(  ) 7. jack’s father wanted the professor _______.

           a. to tell him a story                 b. to give jack a lesson

           c. to let jack pass his exams that time   d. to let jack leave the university

(  ) 8. in “at the end of it” the word “it” means _______.

       a. jack’s exams   b. the university    c. jack’s first year  d. jack’s second year

(  ) 9. “impossible” means _______.

        a. possible      b. not possible      c. untrue      d. not true

(  ) 10. jack didn’t know when napoleon had died because________.

        a. he didn’t do well in his history    b. he didn’t take any newspaper

        c. he didn’t know napoleon        d. he didn’t know napoleon left the university             

七、翻译下列句子。

  1. —我从来没有去过游乐场。你呢? —我也没有。

—i have _________________ to an amusement park. __________________ you? 

—_____________________________ i.

2. 以前我从来没读过这么好笑的故事。

i _____________ never ______________ a funny story like ___________________.

3. 你曾经和你的同桌争吵过吗?

_________________ you ever ____________________________ your deskmate?

4. 你为什么想去讲英语的国家工作?

____________ do you want to __________ in an _____________________ country?

5. 我们每天花一个小时做作业。

it _________ us an hour ________________ our ______________.

八、书面表达。

你到过什么地方?你对它有什么深刻的印象?请用英语写一篇短文来介绍你游历过的城市或风景点。80词左右。

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

八年级英语(下)第十单元  检测题 (11)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

、词汇考查。

a.用所给单词的适当形式填空。

1. i am sure that it’s a ___________ (rain) day tomorrow, do you think so?

2. the day after tomorrow my grandmother is going to have her_______ (ninety) birthday.

  3. this is a ___________ (sand) field, so you can’t plant any rice in it.

  4. there is something wrong with my head, i am not ____________ (i) today.

  5. i have never ________________ (see) the film which is named “hero”.

b.根据首字母完成单词。

1. lucy can do her homework a____________, she doesn’t want any help.

2. tom told us he didn’t know the o_______________ question.

  3. everyone knows that the t________________ accident happened to tom yesterday.

  4. i really want to have a w________________ time on the weekend.

  5. how w_______________ it is today! i can hardly open my eyes.

、用所给动词的正确形式填空。

1. lily _____________ (write) back to them as soon as she hears from her parents.

2. tim_____________ (be) a computer fan, won’t he?

  3. everyone ____________ (not take) out the books until the teacher arrives at school.

  4. be careful, or you ____________ (fall) behind the other students.

  5. if you ___________ (try) your best to do everything, everything is possible.

  6. i___________ (stay) in cangshan two days ago, now i_____________ (stay) in beijing, i____________ (fly) to london in five days.

  7. i’ll need_____________ (do) some______________ (wash) tomorrow.

三、句型转换。

1. this violin cost me much money. (变为反意疑问句)

this violin cost me much money, ______________________?

2. tom wrote us a funny story. (用now作时间状语并变一般疑问句)  

_________________tom _____________ you a funny story?

  3.  sometimes henry goes skating on the lake.(对划线部分提问)

_____________________ henry go skating on the lake?

4. i would not like to eat anything. (同义句)

  i _____________­­­­­­­­­­­­______ eating anything.

  5. the problem is too hard for us to work out. (同义句)

   the problem isn’t ___________________ for us to work out.

6. it’s very cold today. (变为反意疑问句)

it’s very cold today, _________ __________?

7. you gave me much help. i thank you. (两句合一句)

thank you________ __________me.

8. your apartment is quite comfortable. (变为反意疑问句)

your apartment is quite comfortable, ______ ______?

9. i have taught in this school for one year. (改为同义句)

i______ to teach in this school ______year.

10. he said to me, “i get to school at seven today.” (改为间接引语)

he told me ______got to school at seven ______day.

四、单项选择。

(   ) 1. the children are waiting_____ the bus-stop_____ their teacher.

a. for, at          b. at, for         c. at, at           d. for, for

(   ) 2. i’m twenty years old. i’m _____ a child.

a. not longer      b. no long        c. not any longer  d. no longer

(   ) 3. i think chinese is as_____ as english.

a. useful         b. more useful      c. most useful     d. the most

(   ) 4. i_____ my homework when my father came in.

a. am doing      b. was doing        c. do           d. was did

(   ) 5. what a _____ headache! you seem_____ ill.

a. terrible; terribly  b. terribly; terrible  c. terrible; terrible  d. terribly; terribly

(   ) 6. if it_____ tomorrow, we’ll go to the park.

a. will rain       b. doesn’t rain      c. won’t rain      d. don’t rain

(   ) 7. he told us_____ him up.

a. to not wake    b. don’t wake       c. not wake      d. not to wake

(   ) 8. —she studies hard.      —____ and _____.

a. so she does; so you do             b. so does she; so you do

c. so does she; so do you             d. so she does; so do you

(   ) 9. the man must be very angry_____ his daughter, _____?

a. about; isn’t she  b. with; isn’t he  c. at; mustn’t she   d. with; mustn’t he

(   ) 10. _____she is!

a. how a kind girl  b. how girl kind  c. what a kind girl  d. what kind girl

(   ) 11. the old man has two sons, but_____ of them lives with him.

a. all          b. both          c. neither         d. few

(   ) 12. she taught ______ english last year, and she learnt very ______.

a. herself, fast      b. herself, fastly      c. her, fast        d. her, fastly

(   ) 13. after he finished washing his clothes, he went on ______ the room.

a. cleaning         b. to clean         c. cleaned       d. with cleaning

(   ) 14. ______ some flowers ______ her hand, she came into the room.

a. and, on         b. with, under       c. have, in      d. with, in

(   ) 15. a moment ______, miss liu came in. the head teacher asked her angrily, “why did you come ______ again?”

a. late, late         b. later, later        c. later, late     d. late, later

五、完形填空。

a

it’s easier to go downhill than to climb uphill, so it’s easier to fall into bad habits than into good__1__. bad habits do not come__2__. they come little by little, so you don’t know their __3__. schoolboys first pick up little bad habits at__4__ and on the streets. when they cannot do their homework, they copy from their__5__. if they see bigger boys smoking, they__6__ want to learn to smoke. if they see their friends gambling(赌博), they want to gamble. when they get __7__, the habits become stronger and stronger. then they can no longer give them up. from copying, they learn to __8__; from gambling, they learn to cheat(欺骗). __9__ no one believes in them. how __10__ it is that we stop the bad habits at the beginning!

(   ) 1.a. one          b. ones               c. other              d. others

(   ) 2.a. slowly        b. usually            c. exactly             d. suddenly

(   ) 3.a. danger        b. idea               c. plan               d. hope

(   ) 4.a. work          b. school             c. home             d. night

(   ) 5.a. parents        b. teachers             c. classmates        d. students

(   ) 6.a. still           b. too                 c. also            d. yet

(   ) 7.a. thinner         b. fatter              c. older            d. younger

(   ) 8.a. read           b. give               c. write            d. steal

(   ) 9. a. at last         b. at first             c. at least          d. at most

(   ) 10.a. silly          b. important           c. difficult          d. easy

b

根据短文意思和首字母提示填空

a small boy and his father were walking b     to their home. it suddenly began to rain h     .they did not have their umbrellas w      them and there was nowhere to hide from the rain, so they were soon all w        , and the small boy didn’t feel happy. for a long time while they were walking back to their home through the rain, the boy was thinking. then at l    he turned to his father and said to him,“why does it rain, father? it isn’t very nice, is it?” “no, it i       very nice, but it’ s useful, tom,” answered his father.“it rains to make fruit and vegetables g        for us.” tom thought about this for a m      ,and then he a     ,“then, w        does it rain on the road, father?”

六、阅读理解

a

 

city

high

low

weather

beijing

9

-4

snowy

changchun

-9

-18

windy

changsha

15

6

cloudy

chongqing

13

9

cloudy

fuzhou

21

14

sunny

guilin

18

7

rainy

haikou

22

17

sunny

lhasa

10

-5

sunny

(   ) 1.lucy wants to make snowmen. where should she go?

a. beijing        b. lhasa         c. chongqing        d. changsha

(   ) 2.jim takes an umbrella with him today. he must be in_____.

a. changsha      b.guilin          c.fuzhou           d. chongqing

(   ) 3.which city is the warmest?

a. beijing        b.changchun      c.haikou            d.lhasa

(   ) 4.how many cities` temperature stay above zero?

a.7              b.3              c.5                 d.1

(   ) 5.the coldest city is_____.

a. beijing         b.changchun      c. lhasa             d.chongqing

b.

last sunday i saw the worst storm. it came suddenly and went on for more than three hours.

after lunch, i went into my room to have a rest. the air was hot, and everything was quiet. the strong wind started blowing into my room suddenly. pieces of paper on my desk flew high into the air and some flew out of the open window. as i ran out to catch them, big drops of rain began to fall.

when i came back into the house, it was raining harder and harder. i tried very hard to close the window. then i heard a loud crashing(碰撞的) sound from the back of the house. i ran out of my room to find out what it was— a big tree fell down and broke the top of the back room.

(   ) 6. the storm happened______.

a. in the morning                   b. in the afternoon

c. while i was in the back room        d. while i was in the garden

(   ) 7. before the storm came, the weather was______.

a. cold       b. cool        c. hot          d. warm

(   ) 8. the storm went on for______.

a. over three hours    b. three hours   c. less than three hours    d. two hours

(   ) 9. the wind blew some of the paper______.

a. all over the floor b. out of the door c. into the back room d. out of the open window

(   ) 10. the top of the back room was broken because of______.

a. the hot air    b. the crashing sound     c. the rain    d. the falling tree

七、根据汉语意思完成英语句子。

1.多好的天气呀!         

   _____________________________weather it is!

2.这辆车的价格非常低, 我负担得起。

the price of the car is__________________________ i can buy it.

3.我和我的同班同学相处得非常融洽。

i___________________________________ my classmates.

4.在你完成试卷后, 请仔细检查一遍。

please _____________________________your paper after you finish it.

5.这一辆新自行车花了我550元钱。

this new bike_____________________________________550 yuan.

八、书面表达。

选取你和你母亲之间发生的一件事情作为素材写一篇短文,这件事可能是愉快的,也可能是不愉快的,但是印象是深刻的。词数在80左右。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

八年级英语(下)第6-10单元  检测题 (12)

班级_____  姓名_______________  学号________  等级_______

、词汇考查。

a.用所给单词的适当形式填空。

1.—lucy, would you mind__________ (go) shopping with me?    —certainly not.

2. you must do more eye exercises____________ (keep) your eyes good.

  3. this girl got____________ (interest) in music when she was five years old.

  4. my cousin does____________ (good) in playing basketball.

  5. i have finished____________ (do) my homework. have you finished yours?

b.根据首字母完成单词。

1. this supermarket is very c_____________, let’s go to another one.

2. tom is badly hurt. he walks a____________ the street slowly.

  3. everyone knows the d_____________ between these two schools.

  4. i really want to know why your mother gets so a_____________.

  5. his father works in a barber shop, he works as a hair s_____________.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. lily’s parents think it is not easy for her________ (move) such a heavy box.

2. tim chose the big house___________ (live) in.

  3. they_________ (see) the film titanic. they__________ (say) they liked it very much.

  4. if you don’t hurry up, you ___________ (be) late for school.

  5. my brother always_______ (try) his best to do everything, he is a hard-working boy.

  6. i____________ (have) my lunch, i________ (have) it just now.

  7. __________ (speak) english as often as possible is a good way to learn english

8. how about_________ (go) swimming with our classmates, lucy?

三、句型转换。

1. this boy has visited the great wall already. (变为一般疑问句)

______this boy visited the great wall_________?

2. tom is so young that he can’t go to school. (同义句)

  tom isn’t ________________________________ go to school.

  3. david can’t go to the meeting, so i will go instead.  (同义句)

  i will go to the meeting____________________________ david.

4. i won’t buy the car because it’s too expensive. (同义句)

i will buy the car _______________ it doesn’t                too much.

  5. the child is too young to put on clothes himself. (同义句)

                  difficult for the child to                    himself.

四、单项选择。

(   ) 1. ______ elephant is bigger than______ sheep.

a. an, a        b. a, /          c. an, /              d. /, /

(   ) 2. he teaches us______ english well.

a. how to speak  b. what to speak  c. when to speak     d. how can speak

(   ) 3. he likes playing______ piano and sometimes he likes to play _______ basketball, too.

a. the, the      b. /, /           c. /, the             d. the, /

(   ) 4. can you do the work______ another way?

a. in           b. on           c. by               d. with

(   ) 5. all of us found______ difficult for us to work out the math problem and it was very

nice______ him to help us.

a. it’s, of       b. it, for         c. its, for           d. it, of

(   ) 6.—do you have enough men to carry these chairs?  —no, i think we need______ men.

a. another two     b. two others     c. more two        d. two

(   ) 7. the light in the room wasn’t ______ for me______.

a. enough brightly; reading         b. brightly enough; to read

c. enough brightly ; reading         d. bright enough; to read

(   ) 8. what do people ______ this kind of plants?

a. say          b. tell          c. speak          d. call

(   ) 9.—mum, i’ve finished my composition. would you like me to read it to you.

—please do.______.

a. let’s see it  b. how good the story is  c. it’s quite good  d. i’m sure we’ll enjoy it

(   ) 10.—do you always spend much time______ your homework?

—no, but i spent half an hour______ the physics problem yesterday evening.

a. doing, in       b. on, do        c. doing, on        d. do, on

(   ) 11. there are so many beautiful presents in the shop that i don’t know______.

a. which one to choose               b. to choose which one

c. which to choose one               d. to choose one which

(   ) 12.—____ have you been in this school?    —for five years.

a. how often      b. how long       c. how soon        d. when

(   ) 13. all of his teachers are friendly____ him and it is quite good ____his study.

a. to, at           b. to, for         c. for, to           d. for, for

(   ) 14. the bad news made everyone____ .

a. worriedly       b. felt worried     c. feel worry       d. worried

(   ) 15.lin tao, where____ are you going?

a. other place      b. other things     c. another         d. else

五、完形填空。

mr. king worked in a factory. he was tall and   1  . he liked playing basketball. he spent a lot of   2   on it and sometimes he was late for the work. it made his boss   3   and one day the young man   4  . he tried to find another piece of work, but he   5  . several months later he got into trouble and lived a   6   life.

once he met with his friend in the street. the man felt   7   for  him and introduced him to his brother who was a   8   of a spare time physical cultural school. it was just in great need of some swimming coaches  and he began to   9   the children to swim there. he wasn't good worker and he wasn't a good coach, either. two months later the children   10   nothing. few of them could swim in the   11   river.

it was saturday and the weather was very   12  . the children wouldn't stay in the classroom and they hoped to swim in the river. mr. king found it  was difficult to   13   them. he had to agree with them. before they started, he drew a line    14   the knee of each child with a red pen. he said to them,“come out of the river at once if the water   15  the line!”

(    ) 1. a. weak        b. strong      c. fat            d. ill

(    ) 2. a. time        b. hope        c. money         d. sound

(    ) 3. a. pleased      b. sad         c. angry         d. friendly

(    ) 4. a. used      b. was used      c. sent off       d. was sent off

(    ) 5. a. cried      b. shouted       c. failed        d. laughed

(    ) 6. a. busy        b. useful      c. light          d. hard

(    ) 7. a. sorry       b. safe      c. dangerous       d. surprised

(    ) 8. a. worker      b. headmaster    c. driver         d. nurse

(    ) 9. a. show        b. teach       c. tell           d. ask

(    ) 10. a. did        b. saw         c. heard          d. learned

(    ) 11. a. deep       b. wide        c. narrow         d. low

(    ) 12. a. cool       b. warm        c. hot            d. cold

(    ) 13. a. save       b. leave       c. hurt           d. stop

(    ) 14. a. below      b. in          c. over           d. between

(    ) 15. a. washes     b. reaches     c. touches        d. took

六、阅读理解。

a

a young man who did not have much money was coming home by train one day. he gave his last few coins to a beggar(乞丐), but then he saw another one, and forgot that he didn’t have any money about him. he asked the beggar if he’d like to have lunch with him, and the beggar agreed. so they went into a small restaurant and had a good meal. at the end the man could not pay the bill. of course the beggar had to do so.

the young man was very sorry about this, so he said to the beggar, “come home with me in a taxi, my friend, and i’ll give you back the money for lunch.” “oh, no!” the beggar answered quickly. “i had to pay for your taxi too!”

(   ) 1. from the passage we can guess that “coin” is a kind of____.

a. food            b. money      c. drink         d. ticket

(   ) 2. that day the young man had his lunch____.

a. in his friend’s house   b. in the train   c. in a restaurant   d. in his own house

(   ) 3. the young man asked the second beggar to a meal because ____.

a. he had no money to pay for the taxi   b. he didn’t want to pay for the taxi

c. he wanted to help the beggar.     d. he didn’t want to get back the money for lunch

(   ) 4. the beggar didn’t want to go to the man’s home by taxi because____.

a. he had no money to pay for the taxi   b. he didn’t want to pay for the taxi

c. he didn’t want to give the man any trouble

d. he didn’t want to get back the money for lunch

(   ) 5. what kind of person would you say the young man was?

a. he was not rich but kind.      b. he was neither rich nor kind.

c. he was rich but not kind.      d. he was rich and very kind.

b

    aeroplanes(飞机) are slowly driving me mad. i live near an airport and passing planes can be heard night and day. the airport was built years ago, but for some reason it could not be used then. last year, however, it came into use. over a hundred people must have been driven away from their homes by the noise. i am one of the few people left(剩下的). sometimes i think this house will be knocked down by a passing plane. i have been offered(提供) a large sum of money to go away, but i am determined(下定决心的) to stay here. everybody says i must be mad and they are probably right.

1.  where does the writer live?

_________________________________________________________________________

2.  are the aeroplanes noisy or quiet?

_________________________________________________________________________

3.  how many people left their homes because of the noise?

_________________________________________________________________________

4.  what is he determined to do?

_________________________________________________________________________

5.  what does everybody say about him?

_________________________________________________________________________

七、根据汉语提示完成英语句子。

 1.如果我在这儿吸烟你介意吗?   

______________________________ my smoking here?

2.你毕业之后计划干什么?       

what will you plan to do after ____________________________school?

 3.你应当尽自己的最大努力记住这些新单词。

you must try your best to ____________ all the new words__________________.

 4.这儿有一封感谢信是给你的。 

  here is a______________________________ for you.

5. 老师叫我们不要在课堂上玩游戏。

the teacher ________ us _____________ play computer games ___________ class.

八、书面表达。

在你成长过程中,家人(父母、祖父母等)倾注了大量的心血,他们对你的生活和学习除了给关心、帮助外, 也会提出一些建议。

a)根据你的情况, 列举五点家人给予你的关心、帮助或建议,用简短的文字分别填入空白处。

1. ______________________________       2. _______________________________

3. ______________________________       4. _______________________________

5. ______________________________

b)请根据上面你所答的内容,选择一点或几点,写一篇短文,向你的好友谈谈你的家人给予你的关心、帮助或建议以及你的想法。

参考词汇:be strict with(对某人要求严格)   allow sb. to do sth.(允许某人做某事)

          is/are very kind and helpful

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

八年级英语(下)诊断性检测题参考答案

 

unit 1

一、1. fewer     2. fewer     3. less     4. more; happier     5. less     6. free time

7. in four years     8. on computers     9. win award     10. play the trumpets 

11. fifth     12. heavily     13. living     14. leisure      15. invention 

16. pollution    17. vacation    18 credit    19. closed     20. better

二、21. scientist   22. building   23. myself   24. skating   25. toothbrushes

三、a. 26. 1. won't have  27. will write 28. will / is going to rain 29. is reading 30. are dancing

b. 31. will clean  32. yes, they will  33. won't go  34. will, have 35.  where will, work

四、36. b  37. c  38. a  39. d  40. b  41. c  42. a  43. d  44. d  45. a

五、46. in the future      47. are, used by       48. do you think

49. astronaut, space station    50. fell in love with

六、a) 51—55 adaba    56—60 baabc

b) 61.hot    62. difference    63. cool    64. country    65. warmer

66. take    67. england    68. cooler   69. take      70. southwest

七、71. inventor   72. meetings   73. eat   74. turned on   75. listened to music

76-80. abdbd

八、one possible version:

i like english. i want to be an english teacher in ten years. i'll teach my students as well as possible. i'll give my lessons in as much english as i can. i'll try my best to make my lessons lively and interesting. besides, we all like listening to stories. so i'll try often to tell my students stories in english, so that they'll be interested in english and can improve their listening. i believe that i can become a good teacher.

 

unit 2

一、a.1.argument    2.having    3.freedom    4. pressure    5.solution

b.1.style      2.serious    3.except     4.preparing     5.genius

二、1.to stay 2.argued 3.to buy 4.to get ,take 5.to reach 6.compare,work 7.is suffering, go

三、1.aren`t,same  2.whose desk  3.more, any other  4.didn’t, until, returned 

四、1-5. cdaca    6-10. dadab    11-15. acdaa

五、1-5. cbdaa    6-10. abcda

六、1-5. cadbd    6-10. bacba 

七、1. found it difficult(not easy)   2. headache, upset, what to do   3.borrow , from ,

return them    4. getting along/on well with    5.it seemed, by themselves

八、one possible version:

this term i should study harder. i am good at math, physics and science lessons. my english is not good. i think i should learn from my friend nari. his english is good. perhaps he would like to help me. teacher said, my compositions were not good. so i should read more useful books after class. i believe i will do well in english. on the other way, i should do more exercise, this will make me strong. i like playing ball games. after class i should make more friends, because the more we are together, the happier we are.

 

unit3

一、a)1.flight    2.safely     3.barber’s   4.surprising; surprised

b)1. strange   2. business   3. foreigner   4.ourselves   5.action

二、1.were, doing, was watching    2.was walking, met    3.bought    4.was shouting

5. called      6. was working      7.teaching      8.were doing

三、1.where was   2.what were, doing   3.went with   4.happened to   5.too, to

四、1-5. bccaa   6-10. caccc   11-15. cccdc

五、1-5. cbabd   6-10. aacbd

六、1-5. badaa     6-10. bcadd

七、1.was snowing; took off     2.so that, catch        3.are dressed in, celebrate 

4.are chasing after         5. while, were playing

八、one possible version:

last saturday we had no lessons. my friends and i decided to help the farmers pick the apples. they were very busy. li hong and i climbed up a big apple tree. there were a lot of apples on it. after a short time we picked a lot of apples. xiao zhuan couldn’t get the apples because they were too high. li lei carried a ladder for her. soon we picked many baskets of apples and the trucks arrived. we all got down and helped to carry the apples onto the trucks. these trucks would carry the apples to the cities and change back much money for the farmers. the farmers had a harvest time!

 

unit4

一、a.1.better  2.worst  3.disappointing;disappointed  4.lucky 

b.1. known  2.hard-working  3.luckily  4.messages  5.copies

二、1.would report  2.were doing  3.will send  4.are singing  5.were arguing

6. to find  7.will come  8.travels  9.supposed  10.was cleaning

三、1.she could  2.in , health  3.told , not to  4.preferred , to  5.how clever

四、1-5 bcbdb  6-10 dcccd  11-15 bbbad

五、a)1-5 cabca     6-10 bcaba

b) 1. is coming   2. get   3. would bring   4. will be held   5. made

6. was watching   7. would come   8. would bring   9. can do   10. will be

六、a.1-4ddab     b. 5-10 tffft

七、1.better at  2.were mad at  3.was supposed to  4.don`t any more   5.difference between

八、one possible version:

                my father

my father is a businessman. he sells computers. he is a kind man. he isn't good at talking. he is very busy. last week he flew to london. i told him to bring some interesting things to me. but when he came back home, he brought nothing. i was mad. but he said he had bought some snacks and some books for me. when he flew back to this city, in the street, he met a poor girl. she didn't have enough money to go to school. she was begging in the street. my father gave her the snacks and books and some money. so i had nothing. but i was also happy. i am proud of my father.

 

unit5

一、a.1. folks’   2.hardest   3.badly   4.charities   5.professional 

b.1.champion   2.living   3.famous   4.themselves   5.lawyer

二、1.reminding    2.realized   3.choose    4.playing    5.doesn`t rain

6.wouldn’t fail    7.will hurt   8.swim   9.to help   10.reading

三、1.the way to/how to get to       2.if don’t fail         3.are going to have 

4.ride bikes to         5.how many sheep

四、1-5. ccbac          6-10. ccbdb           11-15. dbdbb

五、1-5. abcda          6-10. bdaab

六、1-5. dcbdd          6-10. dbcda 

七、1.gave much money     2.everything possible/easy      3.go to college 

4.have a good time     5.take it away

八、one possible version:

today is sunday. i didn’t go to school. when the door bell rang, i was watching tv in the morning. i opened the door. oh, my god! they’re my uncle and aunt! they are from australia. i let them in and sit down on the sofa. then i brought some chinese green tea for them. they both said the tea was wonderful. uncle john is a computer programmer. aunt mary is a actor. they didn’t come to my house for a long time. i talked with them, and showed them my photo album. at noon, we went out to have our lunch in a restaurant. i paid for the meal. in the afternoon my parents came back home. we went shopping together. i knew my uncle and aunt were interested in our city.

 

units1-5

一、a 1. be  2. writing  3. when  4. at  5. happen

b. 6. fewer  7. inexpensive  8. visiting  9. better  10. professional

c.11. fell in love with it    12. had a big fight with    13. was talking on the phone 

14. had a really hard time with     15.be able to make a living

二、 16-20 bcada     21-25 caccb     26-30 adbaa    31-35 adbbd

三  36—40 cbadb    41—45 adbca

四、46—50 ccbad      51-54 bbda     55.我们不想错把其他孩子带回家。

五、56. teaching  57. comparing their kids with  58. in history  59. argue with  60. while

七、 ( one possible version. )  

today is sunday, may 13. it's mother's day. lily got up at 6:35 in the morning. after breakfast, she went to a flower shop to buy some flowers for her mother. she gave the beautiful flowers to her mother. her mother was very happy.

 

unit 6

  一. 1 helping     2. interested , collecting , interesting     3. playing  

4.differences , western.    5. separately     6. useful , to learn

  二. 1. has, been working , left    2. did, listen     3. do , attend    4. to arrive , to leave

     5. have been      6. collecting     7. clean , cleaned

三. 1.have, been talking   2. let me know   3. it, to     4. how long

   5. do you like the books with pictures in them?

  四. 1-5 bcdcc           6-10 cbaba           11-15 cbdbd

五. 1-5 bdcac         6-10 dbcba      11-15 cdbcb

六. 1-5 baccd          6-10 dadbc  

七. 1 for ; sending     2. have ; been ; doing ; for   3. playing the piano ; was 

  4. reminded, the differences        5. will/am going to have ; cut  

八.one possible version:

i am a friendly boy. i like to make friends. but i like to eat, too. my mother gives me some money every day. i always go to buy something to eat. i eat in the class, after school and while playing.one day i went to school with 10 yuan. suddenly i saw a little boy sitting at the gate of a shop. he was asking people for money. i was surprised. a boy, younger than me! he should go to school like me! i walked to him and asked, “what’s wrong, little brother?” “my parents were dead. so i had nothing.” he said. i touched my money. i really wanted to buy some delicious snacks to eat. at last, i gave him my money! he was very happy, so was i.

 

unit 7   

一. 1. cleaning    2. terrible ; terribly    3. exciting ; excited    4. happens

   5. apology    6. line         7. trouble       8.complains

二. 1. not playing      2. cuts ; annoyed     3. to wash      4. has been flying

   5. to listen         6. sold        7. finishing     8. has arrived ; arrived

三 1. would ; like      2. not; pass    3. how often ;did ;go   4. please ; play

   5. if he comes here, i will let you know.

四 1-5 ccbbc     6-10 abbab     11-15 abbca

五 1-5 bccbc     6-10 ddcba   

六 1. too noisy ; please turn down   2. won’t ; long; finish      3. happened to

   4. unhappy about; because ; too much        5. to make money

七  1. begin    2. in    3. second     4. students    5. have

    6. sports    7. large     8. for      9. so      10. money

八、one possible version:

it' s september 10th, saturday, and it’s the teachers’ day. i think i must do something for my teacher. i love my english teacher, miss zhang best. today i want to send her a present. what can i send her? i walked on the streets. oh yeah, i can buy some flowers. she likes flowers, i know. i walked into a flower shop and bought some. i also bought a card with my own words “best wishes for teachers' day,  miss zhang.” when i gave her the flowers and the card, she was happy and said, “thank you. what beautiful flowers! i like them.”

 

unit 8  

一. 1. attending    2. reading   3. hairy    4. asleep    5. easy ; easily

   6. winner      7. to learn    8. mice    9. to live

二. 1. was   2. wanted      3. happened    4. went   5. was  

   6. saw   7. didn’t have   8. didn’t know  9. had   10. is going to

三. 1. hasn’t given   2. didn’t think      3. who gave   4. to buy my mother

   5. i do not have enough time to finish my homework.

四. 1-5. bccda         6-10. bbcdb      11-15. abbad

五.a)1. same     2. listened    3. that     4. himself     5. give

     6. good     7. leaving    8. how     9. behind     10.instead

b) 1.what    2.maybe (perhaps)   3.can' t    4.under (near)

5.look   6.birthday   7.to   8.forgot  9.thank   10.happy

六. 1-5. cbbdc     6-10. cadba

七. 1. brother’s birthday ; what should get    2. best ;  have ever got

   3. too ; to take care of    4. sending gift/gift giving ; different countries  

5. to go ; rather than stay/instead of staying

八、one possible version:

my birthday is december 12th.before my birthday, my friends suggested to have a party. but i don' think that was creative enough. so we decided to go hiking to the country. on that day, my friends came to my house early. they brought me different kinds of gifts, such as books, cards, calendars, and photo albums, even a stuffed pig. soon we started our trip. we found it was beautiful and funny out of the school. the cloud, the sunshine, the trees, flowers and the grass…all the things were interesting. they all said my birthday was special and fun.

 

unit 9

一. 1. been     2. probably    3. wonderful   4.changes   5. discover

   6. graduated ; attendant    7. guide     8. culture   9. especially

二. 1. has been     2. have been ; went ; saw      3. has gone      4. planted ; did

   5. have been learning     6. finishes ; will ring

三. 1. have been     2. how long has been      3. how many times been

   4. the tallest      5. why do you want to improve your english?

四. 1--5 babab         6--10 babcc    11--15 dbcbb

五. 1--5 aabcc         6--10 acbcd    11—15 cbabc

六. 1--5 cbdca          6--10 bcdba

七. 1. never been ; what about ; neither/nor have       2. have read this before

   3. have argued with     4. why work english-speaking     5. takes to do homework

八.one possible version:

have you ever been to wuhan? i went there several times. i think it' s really a beautiful city. i fell in love with it when i first traveled there. it has many nice places. the traffic is fine. and the people are friendly. there are some beautiful parks such as the zhongshan park, the east lake park and the liberation park. in the zoo, you can see many kinds of animals. you can easily buy what you want, because there are supermarkets everywhere. you can see tall buildings up and down the streets. and the streets are wide and tidy. trees can be seen everywhere. buses and taxis can take you where you want to go. the drivers are polite. you will feel comfortable. there is an airport in wuhan. you can fly to the foreign countries and take air trips freely. please travel to wuhan. i would like to be your tour guide.

 

unit10

一、a.1.rainy  2.ninetieth  3.sandy  4.myself  5.seen

b.1. alone  2. opening/original  3.traffic  4.wonderful  5.windy

二、1.will write   2.will be   3.won`t take   4.will fall   5.try 

6. stayed ;am staying; will fly    7.(to)do washing

三、1.didn`t it  2.is writing  3.how often does  4.don`t feel like  5.easy enough

6. isn’t it   7. for helping  8. isn’t it  9. began, last  10. he, that

四、1-5. bdaba    6-10. bddbc   11-15. cabdc

五、a)1-5. bdabc       6-10. ccdab

    b) back  heavily  with  wet  last  isn’t  grow  moment  asked  why

六、1-5. abccb     6-10. ccadd

七、1.what fine  2.so low that  3.get on/along well with  4 .look through   5.cost me

八、one possible version:

i like little animals. i want to get a cat long ago. but my mother doesn’t' like them. last month my friend gave me a white cat. i was so glad that i often played with it after school. my mother was annoyed by the cat’s voice. she said it always broke the things and the sofa, and its hair could be seen here and there. so last friday when i came back home and wanted to play with my pet, it didn’t appear. i asked my mother, she told me she had sent the cat to the zoo. i was mad at her. i shouted and cried, and didn’t listen to her. when my father came home, i told him the event. he also said it wasn’t an important thing. later, i said sorry to my mother and so did she.

 

units6-10

、a.1.going    2.to keep    3.interested    4.well    5.doing

b.1.crowded    2.across    3.difference(s)    4.annoyed    5.stylist

二、1.to move   2.to live   3.have seen; said   4.will be   5.tries   6.have had ;had   7.to speak   8.going

三、1.has yet    2.old enough to    3.instead of     4.if cost     5.it`s dress

四、1-5aadad        6-10adddc      11-15abbdd

五、1-5 bacdc        6-10 dabbd      11-15 acdab

六、a)1-5 bccba  

b)6. he lives near an airport (and passing planes can be heard night and day).

7. they are noisy.

8. over one hundred people (left their homes because of the noise).

9. he is determined to stay there/live near the airport./he is determined not to move.

10. everybody says he must be mad.

七、1.would you mind      2.graduating from     3.learn, by heart    

4.thank-you note       5.tells not to in

八、one possible version:

my parents are very kind and helpful. they cook meals and wash clothes for me every day. at the weekend, they often prepare some of my favorite food. sometimes they also help me with my lessons. they are very strict with me, but when i make a mistake, they first listen to me and then have a talk with me instead of just complaining about it. they always try to understand me. i think that is a good way for a child to grow up. with their care, i am living and studying happily.

 

 

 

想学好英语,首先要培养对英语的兴趣。“兴趣是最好的老师”,兴趣是学习英语的巨大动力,有了兴趣,学习就会事半功倍。我们都有这样的经验:喜欢的事,就容易坚持下去;不喜欢的事,是很难坚持下去的。而兴趣不是与生俱来的,需要培养。有的同学说:“我一看到英语就头疼,怎么能培养对英语的兴趣呢?”还有的同学说:“英语单词我今天记了明天忘,我太笨了,唉,我算没治了。”这都是缺乏信心的表现。初学英语时,没有掌握正确的学习方法,没有树立必胜的信心,缺乏了克服困难的勇气,丧失了上进的动力,稍遇失败,就会向挫折缴枪,向困难低头。你就会感到英语是一门枯燥无味的学科,学了一段时间之后,学习积极性也逐渐降低,自然也就不会取得好成绩。但是,只要在老师的帮助下,认识到学英语的必要性,用正确的态度对待英语学习,用科学的方法指导学习。开始时多参加一些英语方面的活动,比如,唱英文歌、做英语游戏、读英语幽默短文、练习口头对话等。时间长了,懂得多了,就有了兴趣,当然,学习起来就有了动力和欲望。然后,就要像农民一样勤勤恳恳,不辞辛苦,付出辛勤的劳动和汗水,一定会取得成功,收获丰硕的成果。毕竟是no pains, no gains吗。 练好基本功是学好英语的必要条件,没有扎实的英语基础,就谈不上继续学习,更谈不上有所成就。要想基本功扎实,必须全神贯注地认真听讲,上好每一节课,提高课堂效率,脚踏实地、一步一个脚印地,做到以下“五到”: 一、“心到”。在课堂上应聚精会神,一刻也不能懈怠,大脑要始终处于积极状态,思维要活跃、思路要开阔,心随老师走,听懂每一句话,抓住每一个环节,理解每一个知识点,多联想、多思考,做到心领神会。二、“手到”。学英语,一定要做课堂笔记。因为人的记忆力是有限的,人不可能都过目不忘,记忆本身就是不断与遗忘作斗争的过程。常言说,“好脑筋不如烂笔头”。老师讲的知识可能在课堂上记住了,可是过了一段时间,就会忘记,所以,做好笔记很有必要。英语知识也是一点点积累起来的,学到的每一个单词、词组以及句型结构,都记在笔记本上,甚至是书的空白处或字里行间,这对以后的复习巩固都是非常方便的。三、“耳到”。在课堂上,认真听讲是十分必要的,不但要专心听老师对知识的讲解,而且要认真听老师说英语的语音、语调、重音、连读、失去爆破、断句等发音要领,以便培养自己纯正地道的英语口语。听见听懂老师传授的每一个知识点,在头脑里形成反馈以帮助记忆;理解领会老师提出的问题,以便迅速作答,对比同学对问题的回答,以加深对问题的理解而取别人之长补自己之短。四、“眼到”。在认真听讲的同时,还要双眼紧随老师观察老师的动作、口形、表情、板书、绘图、教具展示等。大脑里形成的视觉信息和听觉信息相结合,印象就会更加深刻。五、“口到”。学习语言,不张嘴不动口是学不好的,同学们最大的毛病是读书不出声,害羞不敢张嘴。尤其是早读课,同学们只是用眼看或默读,这样就只有视觉信息,而没有听觉信息在大脑里的反馈,当然记忆也不会太深刻,口部肌肉也得不到锻炼,也就很难练就一口纯正的英语。所以,要充分利用早晨头脑清醒的时间,大声朗读;课堂上要勇跃回答老师提问、积极参与同学间讨论和辩论,课下对不清楚的问题及时提出,要克服害羞心理,不耻下问。对学过的课文要多读、勤读、苦读,可以跟录音机读,竭力模仿其语音语调以纠正发音,要读得抑扬顿挫朗朗上口,一些精典文章最好能背得滚爪烂熟。利用一切可能的机会,练习英语口语,比如,与外教交流、参加“英语角”活动、与同学进行对话、讲英语故事、唱英文歌曲、演英语短剧、进行诗歌朗诵等。除了对课本中的范文要细读精读之外,还要多看些适合我们中学生的课外读物,既可增长知识,又开阔了我们的视野,也提高了我们的阅读水平。学英语,词汇的记忆是必不可少的,词汇是学好英语的基础,没有了词汇,也就谈不上句子,更谈不上文章,所以记单词对我们就显得极其重要。记忆单词关键有二: 一是持之以恒:每天坚持记忆一定量的词汇,过几天再回头复习一次,这样周期循环,反复记忆,经常使用,就会变短时记忆为长时记忆并牢固掌握。需要注意的是,一旦开始,就要坚持下来,千万不能半途而废,切不可三天打鱼,两天晒网。二是良好的记忆方法:记忆单词的方法很多,学无定法,但学有良法。我认为,张思中的“集中识词,分类记忆”不失为一种适合中学生的好方法。把中学生应掌握的3500个单词集中汇总,分门别类,先过单词关,然后再学教材,在课本中使用和巩固它们的用法。分类的方法有多种,同一元音或元音字母组合发音相同的单词归为一类;根据词形词性、同义词反义词等集中记忆;把相同词根、前缀、后缀、合成、转化、派生等构词法相同的单词或词组列在一起集中识记印象比较深刻,记忆效果也比较明显。这样每天记40-80个单词,坚持不懈,多联想,多思考,多使用,词汇问题不就解决了吗?在学习的过程中多注视单词的用法和词组的搭配,牢记老师讲过的单词惯用法和句型,这样不仅有助于我们解题,而且在写作时也会信手拈来,运用自如。把单词记住,了解词性、词义,掌握其固定搭配与习惯用法,背会时态、从句的各种用法,工作只是完成了一半,我们还得将它们应用到实践中去。就像学游泳,光学理论,不下水应用,不等于掌握了这门技术。不必要搞题海战术,但一定量的典型练习来巩固所学知识是必不可少的。先重视基础练习,如课后习题,单元同步练习,这些是针对课堂知识的巩固性练习,不能好高骛远,光想着一口吃个胖子。基础知识掌握后,有的放失地做一些语法方面的专项练习和考试题型的专题练习。特别提倡同学们准备一本“错题集”,把平时做错的具有代表性的试题或语言点记录下来,以备将来查漏补缺,这样对知识的掌握可以达到事半功倍的效果。英语是一种语言,不是记住了单词、词组、句型和语法项目就是把它学好了,关键在于使用语言,所以在学习英语时一定要注意听、说、读、写、译全面发展。英语学习首先是一个记忆过程,然后才是实践过程。学习英语,无论如何,勤奋是不可少的,它是一个日积月累的渐进过程,是没有任何捷径可走的,也没有所谓“速成”的灵丹妙方,急于求成,不做踏实工作,是学不好英语的。任何成功的获得都要靠自己的努力,要踏踏实实、勤勤恳恳、兢兢业业、一步一个脚印地学习,端正态度,认真对待学习中的挫折和失败。失败并不可怕,可怕的是对自己丧失信心而一蹶不振。对考试的失败,冷静分析,认真思考,只要对胜利充满信心,善于总结经验教训,不断努力,不断追求,胜利一定是属于你们的

 

 



评论:(未激活和未注册用户评论需审核后才能显示!如需回复,请留下联系方式!)

文明上网,理智发言